ZETApress

hírportál

Bővülő partnerhálózat

Tovább bővíti partneri hálózatát a Universal Robots Magyarországon. A világ vezető kobotgyártója tovább erősíti magyarországi jelenlétét, hogy minél jobban segíteni tudja az ipari automatizálás elterjedését – tudatta Farkas Zsolt.

A Tech-Con Hungária Kft-nél az együttműködés révén nemcsak robotokat, hanem teljes integrált robotrendszereket is kínálnak az ügyfelek számára. A Tech-Con Hungária Kft. 1992 óta tevékenykedik az ipari automatizálás területén. A vállalat célja, hogy partnerei egy forrásból elérhessék a célgép-építéshez, gyártósori automatizáláshoz használt alkatrészek és kiegészítők teljes körét – az ehhez szükséges megbízható műszaki támogatással együtt.

A közel 30 éves tapasztalat mellett a nemzetközi cégcsoportjuk által nyújtott stabil háttérre és tudásbázisra is támaszkodhatnak. Erre az alapra építkezve folyamatosan bővül a saját tervezésű megoldások köre, mint szállítópályák, FIFO és lean kiszolgáló eszközök, aktuátorok, pneumatikus- és vákuumos megfogók.

Az Ipar 4.0 trendet követve logikus lépés volt a robotika beemelése kínálatunkba. Célként tűztük ki, hogy mindenképpen önállóan képviselhessük egy elismert világmárka portfólióját. Nemzetközi partneri hálózatunk segítségével kerültünk kapcsolatba a Universal Robots-cal. A gyártó innovatív, globális piacvezető szerepe a kollaboratív robotok terén, régiós fejlődési tervei egybevágnak a Tech-Con Group fejlesztési koncepciójával, így együttműködésünk a szinergiahatás kölcsönös kihasználásra épül. Célunk, hogy partnereink akár csak magukat a robotokat, akár komplett, integrált robotrendszert be tudják szerezni tőlünk – mondta el Kövesi András, a Tech-Con Hungária Kft. cégvezetője.

A hazai ipar automatizáltsága az elmúlt évtized jelentős fejlődése ellenére elmarad a nyugat-európai országokétól és a régióétól. A magyar kis- és közepes vállalkozások robotizációs szintje 11 százalék, ugyanez a mutató Romániában 15,4, Csehországban pedig 23,3 százalék a Universal Robots legújabb kutatása szerint. A bérek szükségszerű és indokolt emelkedése, a rendelkezésre álló munkaerő korlátossága, illetve legújabb – sajnálatos – fejleményként a koronavírus hatása, egyértelműen a szélesebb körű, komplexebb automatizálási megoldások alkalmazását ösztönzi a gazdasági szférában. Az Universal Robots kollaboratív robotkínálata a Tech-Con Kft. szakmai támogatásával, logisztikai hátterével kiegészülve erre az igényre jelent megoldást.

A Universal Robots kollaboratív robotjai jó lehetőséget kínálnak, hogy a gyártó vállalatok mérettől és szinte iparágtól függetlenül megoldják a munkaerő-hiánnyal kapcsolatos problémákat, növeljék termelékenységüket és csökkentsék a gyártás minőségéből fakadó problémák számát. Jellemzőikből adódóan költséghatékony, rugalmas és biztonságos automatizációs megoldást nyújtanak az említett kihívások lekezeléséhez az egyszerű programozhatóság, magasfokú és gyors integrálhatóság mellett.

A Universal Robots

A Universal Robots vállalatot 2005-ben alapították azzal a céllal, hogy a robottechnológia mindenki számára elérhetővé váljon, ezért olyan kisméretű, felhasználóbarát, elfogadható árú, rugalmas együttműködő robotokat (kobotokat) fejlesztettek, melyekkel biztonságos a közös munka. Mióta az első kollaboratív robotot 2008-ban útjára indították, a vállalat jelentős növekedést tapasztalt a felhasználóbarát kobotok kapcsán, melyeket immár világszerte értékesítenek. A Teradyne Inc. részét képező vállalat központja Dániában, Odenseben található, és az Amerikai Egyesült Államokban, Németországban, Franciaországban, Spanyolországban, Olaszországban, az Egyesült Királyságban, Csehországban, Lengyelországban, Magyarországon, Romániában, Oroszországban, Törökországban, Kínában, Indiában, Szingapúrban, Japánban, Dél-Koreában, Tajvanban és Mexikóban is rendelkeznek leányvállalatokkal és helyi irodákkal. 2018-ban a Universal Robots 234 millió dolláros bevételt produkált.

A Tec-Con Hungária Kft.

A Kft. 1992-ben kezdte meg működését Magyarországon, 2005-ig Yeruham Művek Kft. néven. Az ipari automatizálási elemeket forgalmazó vállalatok egyik meghatározó szereplőjeként több nemzetközi cég kizárólagos magyarországi forgalmazója. Tevékenysége néhány év alatt elismerést vívott ki magának, ez a partnerekkel folytatott szakmai munkának köszönhető, amelynek hátterében egy jó csapat és az igényeknek megfelelő raktárkészlet áll. Forgalmazott termékkategóriák: Pneumatika, Gépépítő elemek, Lineáris technika, Hajtástechnika, Elektronika és vezérléstechnika. A Tech-Con Hungária Kft. a Tech-Con Group cégcsoport tagja, amely az elmúlt években kiterjesztette működését a régió más országaira is, így Romániában, Csehországban és Szerbiában is jelen van.

Szóljon hozzá!