ZETApress

hírportál

Francia diploma itthon!

Angol nyelvű üzleti képzések az ESSCA budapesti kampuszán – tudatta a PResston PR. Az ESSCA tökéletes választás azon érettségiző és érettségivel rendelkező diákok számára, akik multikulturális környezetben szeretnének továbbtanulni, mindezt úgy, hogy nem kell elhagyniuk a biztonságot nyújtó hazájukat.

A hároméves alapképzés elvégzését követően a hallgatók nemzetközileg elismert francia diplomát kapnak. Az ESSCA végzős hallgatóinak 79% még tanulmányaik befejezése előtt munkaszerződést ír alá hazai és nemzetközi vállalatoknál. Budapest szívében a világ egyik legjobb üzleti iskolája. A budapesti kampusz idén szeptembertől hirdet először ösztöndíjas képzést a magyar diákok számára. Dunára néző kilátással, okos-tantermekkel, 1300 négyzetméteren várja a jelentkezőket. Az impozáns környezet mellett az oktatás magas színvonala is garantált. Az előzmények idekattintva olvashatók.

A képzések színvonalát és az iskola kiválóságát igazolja, hogy az ESSCA-t a Financial Times a Világ egyik legjobb üzleti iskolájának minősítette, illetve több nemzetközi akkreditáló szervezet akkreditációjával – az európai EQUIS, az amerikai AACSB és az angol ABMA nemzetközi akkreditációval – is rendelkezik. Az egyetem fő missziója megtalálni, és megfelelő képzésben részesíteni a jövő vezetőit. Itt nemcsak a hozott pontok számítanak.

Az ESSCA-ban nem kizárólag a középiskolából hozott pontok számítanak. A felvételi elbeszélgetés során arra is kíváncsiak, hogy milyen a jelentkező személyisége, milyen motivációk vezérlik, és mennyire fedezhető fel benne a jövő menedzsere. Odafigyelnek arra, hogy a felvételi beszélgetés során nyugodt légkört teremtsenek és segítsék a felvételizőket abban, hogy maximális teljesítményt tudjanak nyújtani.

A sikeres felvételihez elengedhetetlen az érettségi megléte és a magabiztos angol nyelvtudás, hiszen az oktatás ezen a nyelven folyik. – Mi nemcsak a pontokat nézzük. Persze, fontosak a hozott tárgyak átlagai, ám ezen túlmenően sok más szempontot is figyelembe veszünk. Figyeljük, hogy melyik jelentkezőben látjuk meg a jövő menedzserét, nézzük, hogy milyen a diák személyisége és motiváltsága, és igyekszünk kideríteni, hogy vajon a kínált képzés illeszkedik-e a hallgató beállítottságához és a szakmai céljaihoz – mondta dr. Deli-Gray Zsuzsa, az ESSCA School of Management budapesti kampuszának igazgatója.

Az ESSCA egy humánus iskola, ezért minden felvételt nyert hallgatóval aláíratnak egy nyilatkozatot, mely szerint egész életében képviselni fogja a kampuszon elsajátított emberséges magatartást. Az erős mentori rendszer hozzájárul a hallgatói központú légkör kialakulásához. – Fontos, hogy minden diákunknak az első perctől kezdve szakmai tutora van. Egy felnőtt szakember, aki fogja a kezét a három év során, segíti őt a szakmai gyakorlat kiválasztásában, a külföldi szemeszter átgondolásában és a választható tantárgyak meghatározásában is – teszi hozzá dr. Deli-Gray Zsuzsa.

A tanulmányaik végén a diákok az ESSCA francia állam által elismert Bachelor in International Management francia diplomáját kapják, amely igen nagyra értékelt a multinacionális vállalatok körében. Sokéves statisztika alapján elmondható, hogy az ESSCA végzős hallgatóinak 79%-a még tanulmányaik befejezése előtt munkaszerződést ír alá hazai és nemzetközi vállalatoknál.

ESSCA sikersztori számokban: a tavalyi évben a hallgatók 94%-a a végzést követő 3 hónapon belül talált munkát, 91%-uk annál a cégnél kezdett el dolgozni, ahol szeretett volna. A hallgatók 49%-a nemzetközi pozícióban kezdte meg munkáját. A 2020/21-es tanévre július 31-ig van lehetőség jelentkezni Pásztor Mónika +36-20-227-6055 mobilszámán vagy a monika.pasztor@essca.fr emailcímen.

Az ESSCA-ról röviden

Az intézményt a franciaországi Angers-ban alapították 1909-ben. Az ESSCA budapesti kampusza 1993-ban létesült, és évente 750 diákot fogad 30 különböző országból. A Conférence des Grandes Écoles tagja 1977 óta. Magyarországon egyedülálló módon EQUIS, AACSB és AMBA akkreditációval is rendelkezik. Dupla Diplomás programokat kínál a Budapesti Corvinus Egyetemmel 1993 óta. A Financial Times a világ legjobb üzleti iskolái között tartja számon.

Szóljon hozzá!