ZETApress

hírportál

Bankoljunk telefonon!

Mostantól még jobb MKB ügyfélnek lenni: megérkezett a néhány kattintással folyósítható digitálisan igényelhető személyi kölcsön – tudatta az MKB Bank Nyrt. Az MKB mobilappot használó előminősített ügyfelek már okos-telefonjuk néhány kattintásával hozzájuthatnak az egyszerűsített eljárás keretében igényelhető kölcsönhöz.

Az utóbbi években érezhetően erősödött hazánkban a digitális bankolás fejlettségi szintje, a koronavírus-járvány az ezzel kapcsolatos ügyféligényeket is erőteljesebbé tette. Ezt felmérve az MKB Bank a tervezettnél korábban tette elérhetővé az egyszerűsített eljárás keretében, fióklátogatás mellőzésével igényelhető papírmentes személyi kölcsönét. A fejlesztésnek köszönhetően az MKB mobilapplikációját használó előminősített ügyfelek néhány kattintással, okos-telefonjuk segítségével juthatnak hozzá az előre elbírált, maximum kétmillió forint kölcsönösszeghez.

A fejlesztésekből az MKB szinte minden területe kivette a részét. A bank már a szolgáltatás tervezési folyamataiba is bevonta ügyfeleit, ezzel is biztosítva azt, hogy olyan digitális megoldáshoz jussanak, amely ténylegesen a saját felhasználói igényeikhez igazodik. A szolgáltatás fejlesztése – az ügyfélélmény további növelése érdekében – szintén az ügyfelek visszajelzései alapján folytatódik tovább. Az MKB felgyorsított digitális fejlesztési stratégiájának eredményeként került bevezetésre a közelmúltban a jelenleg 13 fiókban elérhető Digitális Ügyfélhívó Rendszer, valamint az MKB VideóBANK szolgáltatás, amely a lakossági és a vállalati ügyfelek számára egyaránt elérhető. A bank digitális szolgáltatásainak köre hamarosan újabb megoldásokkal bővül.

Szóljon hozzá!