ZETApress

hírportál

Lendületben a gazdaságvédelem

Az első érdemi javaslatokat tárgyaló ülésen az adóterhek, az adó- és foglalkoztatási bürokrácia csökkentése mellett az idegenforgalom és a vendéglátás jogszabályi támogatása volt a kiemelt téma. A vállalkozásokat, különösen pedig a beruházásokat hátráltató tényezők feltérképezésére a Gazdasági Versenyhivatal elnöke konzultációra hívja az érintetteket.

A Gazdaságvédelmi Operatív Törzs június végi alakuló ülésén a testület munkájában részt vevő állami szervezetek képviselői, így a GVH elnöke felkérést kaptak arra, hogy fogalmazzanak meg olyan szakmai javaslatokat, melyek segítik a gazdaság gyors és hatékony újraindítását – tudatták sajtósaik.

A Gazdaságvédelmi Törzs tegnapi ülésén Varga Mihály pénzügyminiszter vezetésével az adóterhek, az adó- és foglalkoztatási bürokrácia csökkentése mellett, a hazai turizmus újraindulásának lehetőségeit vizsgálva a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK), valamint a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezetőinek részletes javaslatait tekintette át.

A GVH elnöke további javaslatainak megalapozásához konzultációt tervez a versenyjogi érdekvédelmi szervezetek képviselőivel. Az érintettek bevonása segíthet feltérképezni azokat a tényezőket és szabályozásokat, amelyek akadályozzák a vállalkozások tevékenységét, és így lassítják a Magyarországon megvalósuló vagy megvalósítani kívánt beruházásokat.

Szóljon hozzá!