ZETApress

hírportál

Lezárult az átalakítás

Lezártnak tekinthető az MKB Bank szerkezetátalakítása. A 2016. január 1-je és 2019. december 31-e között megvalósított négyéves restrukturálás szakmai sikerességének elismerése a kötelező monitoringidőszak lezárása. Az MKB Pénzügyi Csoport sikere az európai kereskedelmi bankok között is egyedülálló teljesítmény.

A szanálási eljárás indulásakor az MKB Bank vállalta az átfogó Szerkezetátalakítási Terv végrehajtását, az állami támogatásból eredő versenytorzító hatások korlátozását, valamint a hosszú távú életképesség biztosítását célzó kötelezettségvállalási keretrendszer teljesítését.

A vállalt kötelezettségek folyamatos teljesítésével párhuzamosan az MKB Pénzügyi Csoport egyebek mellett megerősítette kockázatkezelését, fokozta eredménytermelő képességét, költséghatékonyabbá tette szervezetét és fiókhálózatát, új digitális stratégiát alkotott és hajt végre, továbbá a részvényei bevezetésre kerültek a Budapesti Értéktőzsdére.

A prudensen működő, kiemelkedő tőke- és likviditási tartalékokkal rendelkező, válságálló intézménnyé fejlesztett MKB Bank évről évre javuló teljesítményt mutatva, rekordnyereséggel zárta a 2019-es évet – tudtuk meg a kora délutáni sajtótájékoztatón a Váci utcai Bankszékházban.

Öt évvel ezelőtt azzal a felkéréssel kerültem az MKB Bank élére, hogy tegyük rendbe az egyik legpatinásabb magyar bank működését. Hosszú, nagyon küzdelmes – és most már végre kimondható: sikeres – időszakon vagyunk túl. Minden nehézsége ellenére mondhatom, hogy szakmailag páratlan teljesítmény, emberileg szép próbatétel volt. Tisztelet és köszönet jár mindenkinek, aki részt vett a munkában – mondta dr. Balog Ádám, az MKB Bank elnök-vezérigazgatója.

Az MKB Pénzügyi Csoport a kötelezettségvállalásokat és a restrukturálási célokat fegyelmezetten, a megváltozott makrogazdasági körülmények hatásait megfelelően ellensúlyozva, eredményesen teljesítette, ennek eredményeként visszatért az eredményes, profittermelő, erős piaci szereplők közé – mondta Nyemcsok János, a Bank EU vállalások teljesítéséért felelős vezérigazgató-helyettese.

Szóljon hozzá!