ZETApress

hírportál

Újrainduló gumigyárak

Folyamatosan újraindítja gyárai működését a Bridgestone az EMIA régióban. A Bridgestone bejelentette, hogy ügyfelei igényei és a termékei iránti kereslet alapján folyamatosan újraindítja a termelést az EMIA (Európa, Oroszország, Közel-Kelet, India és Afrika) régióban működő számos gyárában – tudatta Turcsán Gábor Pál.

Mától újraindul a termelés a Bridgestone Spanyolországban (Burgos, Bilbao és Puente San Miguel) és az Oroszországban (Ulyanovsk) található összes üzemében. A vállalat Olaszországban található személygépkocsi abroncs üzemében és a Belgiumban (Lanklaar) lévő újrafutózó üzemében várhatóan még szintén ebben a hónapban újraindul a gyártás. Az indiai, dél-afrikai és franciaországi gyárak egyelőre zárva tartanak. A Lengyelországban (Poznan és Stargard) és Magyarországon (Tatabánya) található gyártóüzemek egy rövid időszakban csökkentett kapacitással üzemeltek.

Az újraindítási tervek tükrözik a keresleti trendeket. A vállalat az EMIA régióban számos piaci szegmensben, köztük a közvetlenül az autógyáraknak szállított személygépkocsi gumiabroncsok, valamint a kereskedelmi (teher és autóbusz) abroncsok szegmensében már élénkülést tapasztalt. A régióban a Bridgestone szorosan együttműködik vevőivel és beszállítóival a megfelelő alapanyag és késztermék ellátás biztosítása érdekében, miközben folyamatosan figyelemmel kíséri a kereslet változását.

A munkavállalók egészsége és biztonsága továbbra is prioritás a Bridgestone számára. A vállalat számos munka-egészségügyi óvintézkedést hozott gyáraiban és szigorúan követi az egészségügyi hatóságok útmutatásait és ajánlásait annak érdekében, hogy üzemeiben a személyek közötti távolságtartás valamint a dolgozók egészségének védelme maximálisan biztosítható legyen. A cég ezen felül, a termelés újraindítását és bővítését megelőzően, részletes munka-egészségügyi eljárásokat és procedúrákat is bevezetett.

A Bridgestone folyamatosan monitorozza a járványhelyzet alakulását és betartja a Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (CDC), az Egészségügyi Világszervezet (WHO) valamint a helyi hatóságok által a gyártóüzemek működésével kapcsolatban hozott előírásokat és jogszabályokat.

A Bridgestone EMIA: Európa, Oroszország, Közel-Kelet, India és Afrika

Mi vagyunk a világ legnagyobb gumiabroncs- és gumigyártó vállalatának európai, oroszországi, közel-keleti, indiai és afrikai üzletága. Csaknem 90 éve nyújtjuk azt a megbízhatóságot, amellyel az emberek és az áruk a lehető legkényelmesebben és megszakítás nélkül eljutnak oda, ahová el kell jutniuk. Ma a gyorsan változó világban formálódunk, hogy valódi megoldásokat nyújtsunk azokra a valós problémákra, amelyekkel ügyfeleink szembesülnek. Ez az oka annak, hogy a Bridgestone EMIA prémium abroncsgyártóból gyorsan alakul át a mobilitási megoldások vezetőjévé. Élvonalbeli termékekkel és megoldásokkal törjük az utat az iparágban a legfejlettebbek közé tartozó gyárakkal együtt, világelső technológiákkal és keresett partneri kapcsolatok útján. Átalakulásunk útján haladva a mobilitás jövőjének formálásán munkálkodunk.

Szóljon hozzá!