ZETApress

hírportál

Rondo a vírus ellen

A hullámkarton ipar is kiveszi a részét a koronavírus elleni küzdelemből: fokozott ütemben termel a Rondo Hullámkartongyártó Kft. – tudatta Reisz Soma, ACG Reklámügynökség.

A jelenlegi krízishelyzetben elengedhetetlen az élelmiszerek és a gyógyszerek folyamatos szállítása, ehhez azonban a csomagolóanyagokat, így a hullámkartont is fokozott ütemben kell gyártani. A Rondo által gyártott hullámkarton mintegy 40%-a most az élelmiszeriparban hasznosul, de jelentős része kerül a gyógyszeriparba és az online kereskedelembe is. A megnövekedett igény kielégítése létfontosságú, így a vállalat jelenleg három műszakban és hétvégén is teljes létszámmal termel. A Rondo még a járvány kezdetekor szigorította a telephely fertőtlenítésére, a beszerzésre és a dolgozók védelmére vonatkozó egészségbiztonsági intézkedéseit.

A koronavírus-krízis idején Magyarország számára is elsődleges, hogy biztosítva legyenek a legalapvetőbb fogyasztási cikkek, kiemelten a gyógyszerek, élelmiszerek, valamint a tisztító- és tisztálkodási szerek – így a hazai hullámkarton ipar most soha nem látott ütemben kell, hogy működjön. A 100%-ban újrahasznosítható hullámkarton az egész kontinens kereskedelmében jelentős, hiszen a gyártott áruk kétharmadát valamilyen módon ebbe csomagolják, akár csak a szállítás erejéig is. A legyártott csomagolások legnagyobb része érthető módon most az élelmiszeriparban hasznosul, de az egyre növekvő, jelenleg 10%-ot jelentő online kereskedelem is hatalmas húzóerő az ágazatban és a gyógyszeriparban is elengedhetetlen a környezetbarát csomagolóanyag.

A megnövekedett igények miatt magyarországi gyárunkban három műszakban, túlórákkal és hétvégén is teljes létszámmal, összesen 220 fővel folyik a termelés, hiszen mindent meg kell tegyünk, hogy a jelenlegi helyzetben nélkülözhetetlen termékek megszakítás nélkül érkezzenek a fogyasztókhoz – mondta Miklós Zsolt, a Rondo Hullámkartongyártó Kft. ügyvezetője. – Az alapanyagutánpótlás teljes mértékben biztosított, közel két hónapra elegendő tartalékkal folytatjuk a fokozott termelést – tette hozzá az ügyvezető. A munka természetesen a legmagasabb szintű higiéniai óvintézkedések betartása mellett folyik a fogyasztók, a kereskedelemben dolgozók és az alkalmazottak védelmének érdekében. Az egészségügyi protokollt már a járvány kezdetkor minden szempontból szigorította a vállalat, a magyar telephely teljes területén.

A Rondo Hullámkartongyártó Kft-ről

Az osztrák Ganahl-család tulajdonában álló Rondo-csoport története egészen 1797-ig nyúlik vissza, első papírgyárát pedig 1911-ben alapította meg Vorarlbergben. A csoport magyarországi leányvállalatát 1994-ben hozta létre Rondo Hullámkartongyártó Kft. néven, melyhez egy ötvenezer négyzetméteres telket vásárolt meg Soroksáron. A cég mára egy csaknem 220 főt foglalkoztató, évi mintegy 14,5 milliárd forintos forgalmat lebonyolító vállalattá nőtte ki magát. A társaság több száz magyarországi gyártó és kereskedő céget szolgál ki környezetbarát, 100%-ban újrahasznosítható csomagolóanyaga révén. Emellett termékei mintegy egyharmadát külföldön értékesíti, jelentős többletet adva a magyar gazdaság exportteljesítményéhez.

Szóljon hozzá!