ZETApress

hírportál

Hiteltörlesztési haladék

Az MKB Bank Nyrt. a 47/2020. (III. 18.) A koronavírus világjárvány nemzetgazdaságot érintő hatásának enyhítése érdekében szükséges azonnali intézkedésekről Kormányrendelet alapján az alábbi mától hatályos intézkedéseket hozta – tudatták sajtósaik.

A rendeletnek eleget tevő ügyfél-kiszolgálás biztosítása érdekében az MKB Bank az eddigi hirdetményeiben hatályos fogyasztási hitelek közül átmenetileg felfüggeszti a személyi kölcsön, a hitelkártya- és lakossági folyószámlahitel-termékek értékesítését. A felfüggesztés célja a rendeletnek történő mielőbbi tartalmi megfelelés, valamint a további ügyfél-kiszolgáláshoz szükséges technikai feltételek biztosítása.

Az MKB Bank felfüggeszti a rendelet hatálya alá tartozó hitelek törlesztőrészleteinek beszedését. A törlesztőrészletekkel kapcsolatos további tájékoztatást a Magyar Nemzeti Bankkal és a Bankszövetséggel történő egyeztetést követően biztosítunk. A törlesztési moratórium minden ügyfélre vonatkozik, azonban a kormány rendelete lehetőséget biztosít arra, hogy az ügyfelek a szerződés szerinti törlesztéseiket változatlanul, az eredeti szerződési feltételek szerint teljesítsék, ezzel elkerülve az esetleges későbbi törlesztőrészlet növekedését.

Amennyiben ügyfeleink nem szándékoznak igénybe venni a moratóriumot, biztosítjuk számukra a folyamatos törlesztés lehetőségét. Az ezzel kapcsolatos tudnivalókról a későbbiekben biztosítunk tájékoztatást. Kérjük Ügyfeleinket, hogy a jelen járványügyi helyzetben, ha erre lehetőségük van, személyesen ne keressék fel bankfiókjainkat! Kövessék figyelemmel a weboldalt, használják az MKB Bank TeleBANKár lakossági +36-80-333-660 és vállalati +36-80-333-770 telefonos vagy az email ügyfél-szolgálatát!

Szóljon hozzá!