ZETApress

hírportál

Menedzserek a Marriottban

A Menedzserek Országos Szövetsége immáron 26. alkalommal rendezte meg tegnap az Év Menedzsere Díjátadó Gáláját. Idén a Budapest Marriott Hotel felújított teljes rendezvényszintjével adott otthont a nagyszabású eseménynek, amelyen hét kategóriában díjazták 2019 legkiválóbb menedzsereit – tudatta Domak Ibolya ügyvezető igazgató.

Szirmák Botond, a Menedzserszövetség leköszönő elnöke a Gálán adta át hivatalosan az elnöki posztot utódjának, Kapitány Istvánnak, a Shell globális kiskereskedelmi alelnökének. A Menedzserszövetség idén 26. alkalommal adta át az Év Menedzsere-díjat, 21. alkalommal az Év Fiatal Menedzsere-díjat, 5. alkalommal az Életműdíjat, 3. alkalommal, a Volkswagennel közös Kék Innovációs Különdíjat. Az eseményen 2. alkalommal került átadásra a Menedzserek a Társadalomért Különdíj, idén a D.A.S. Jogvédelmi Biztosító támogatásával.

Első alkalommal, de hagyományteremtő céllal két újabb díj is kiadásra került: a női vezetők kiemelt támogatójaként a Magyar Vállalatvezetők Üzleti Közössége (MVÜK Zrt.) – a női vezetők piaci pozíciójának erősítését célul kitűző stratégiai programjának részeként – adta át az Év Női Menedzsere 2019 Különdíjat, továbbá a Jövő Menedzsere 2019 Különdíj is itt kerül átadásra, mellyel a Szövetség az általa elindított mentor programot kívánja erősíteni, és a figyelmet felhívni a jövő vezetői támogatásának fontosságára.

Az Év Menedzsere 2019 Díj kitüntetettje: Várkonyi Viktor, Tervezési Divízió vezérigazgató, Nemetschek Csoport. A díjat Szirmák Botond a Menedzserszövetség leköszönő elnöke, a Provident Pénzügyi Zrt vezérigazgatója adta át.

Az Év Fiatal Menedzsere 2019 Díj kitüntetettje: Ratatics Péter, ügyvezető igazgató, MOL Magyarország és MOL-csoport Fogyasztói Szolgáltatások divízió. A díjat Rákossy Balázs, a Pénzügyminisztérium európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára adta át.

Az Év Menedzsere 2019 Életműdíj kitüntetettje: Kürti Sándor, a Kürt Zrt. elnöke, tulajdonosa. A díjat dr. Beck György, a Menedzserszövetség Jelölő Bizottságának elnöke, 2016. év Életműdíj kitüntetettje adta át.

A Menedzserek a Társadalomért 2019 Különdíj kitüntetettje: Czakó Borbála, HBLF elnök, EY stratégiai tanácsadó. A díjat Szabó György, a D.A.S. Jogvédelmi Biztosító vezérigazgatója adta át.

A Menedzserszövetség és a Volkswagen Kék Innovációs Különdíjasa 2019-ben: ifjabb Chikán Attila vezérigazgató, ALTEO Nyrt. Mivel külföldi utazása miatt az eseményen nem tudott részt venni, ezért videóüzenettel köszöntötte a vendégeket és a díjat helyette Kovács Domonkos, az ALTEO M&A és Tőkepiacok vezérigazgató-helyettese vette át. A díjat Dalnoki Balázs, a Volkswagen márkaigazgatója adta át.

Az Év Női Menedzsere 2019 Díj kitüntetettje: dr. Békefi Veronika, N-U-R Travel ügyvezető igazgatója. A Díjat Horváth János, az MVÜK Zrt. vezérigazgató tulajdonosa adta át.

A Jövő Menedzsere 2019 Díj kitüntetettje: Suppan Márton, a PEAK alapítója, a Fintech.hu alapító főszerkesztője. A díjat Kapitány István, a Menedzserszövetség új elnöke, 2018 Év Menedzsere, a Shell globális kiskereskedelmi alelnöke adta át.

A hét kategóriában a Menedzserszövetség partner szervezetei (Amcham, Brit Kamara, Joint Venture Szövetség, MVÜK, FIVOSZ), a Jelölő Bizottság elnöke (dr. Beck György) és tagjai (Kapitány István, Fekete István, Jaksity György, Liptay Gabriella), valamint a szövetség Elnöksége és Ügyvezetése jelölhettek. Ezt követően a Jelölő Bizottság kategóriánként 3 jelöltet tárt a Menedzserszövetség Elnöksége elé, akik 2020. február 6-án titkos szavazással választották ki a díjazottakat minden kategóriában.

A díjátadót követően került sor a Menedzserszövetség új elnökének, Kapitány Istvánnak a hivatalos bemutatására. Kapitány Istvánt, a Shell globális kiskereskedelmi alelnökét a Menedzserek Országos Szövetségének rendkívüli tisztújító közgyűlése 2020. január 20-án 100%-os szavazati aránnyal választotta meg a szervezet új elnökének. Erről idekattintva olvashatunk. Az újonnan megválasztott elnök mandátuma ma kezdődik és három évre szól.

Büszke vagyok arra, hogy az elmúlt 5 évben segíthettem a Menedzserszövetség munkáját. Dolgos időszak van mögöttünk. Sokat tettünk azért, hogy láthatóbbak legyünk, hogy a programjainkat minél szélesebb körben megismerjék a menedzserek. Új tagokat toboroztunk, új programokat indítottunk útjára, megújítottuk a szövetség arculatát és az ügyvezetés operatív működését is. A kezdetekben két díjat adtunk át, ma már hetet. Nagyot léptünk előre terveink, céljaink megvalósításában, lendületet adtunk a Menedzserszövetségnek, de van még feladat szép számmal. Örülök, hogy István veszi át a Menedzserszövetség elnöki pozícióját, vezetői tapasztalata, globális látásmódja, nemzetközi kapcsolatai sokat segíthetnek a továbblépésben – mondta el Szirmák Botond, a Menedzserszövetség leköszönő elnöke, a Provident Pénzügyi Zrt. vezérigazgatója.

Nagy megtiszteltetés számomra, hogy a Menedzserszövetség közgyűlése a szervezet elnökévé választott. A Menedzserszövetség lendületbe jött Botond elnöksége alatt, ezt a lendületet szeretném fenntartani, és ha lehetséges még tovább fokozni a jövőben. Szívügyem, hogy segíteni tudjam a magyar menedzserek szakmai fejlődését, hogy még nagyobb számban váljanak meghatározó szereplőivé a magyarországi, regionális és nemzetközi üzleti életnek. Magyarországról indult a karrierem ezért természetes, hogy szeretném 30 éves nemzetközi üzleti tapasztalatomat megosztani a tehetséges magyar menedzserekkel.

Célom, hogy számos magyarországi csúcsvezetőt is megnyerjek a céljaink támogatásához, többek között arra, hogy minél több feltörekvő magyar menedzsert tudjunk hatékonyan mentorálni és támogatni. Célom az is, hogy a magyarországi és európai társszervezetekkel minél hatékonyabb együttműködést alakítsunk ki a menedzserek társadalmi szerepvállalásának erősítése érdekében – egészítette ki Kapitány István a Menedzserek Országos Szövetségének új elnöke.

A Díjátadó Gála háziasszonya Bombera Krisztina volt. Az idei évben a gála jótékonysági tombolasorsolásának kedvezményezettje az Együtt az Autistákért Alapítvány lett. A Gálán befolyó teljes tombolabevétel az Alapítványnak került felajánlásra. A 26. Év Menedzsere Díjátadó Gála főtámogatója a Volkswagen és Budapest Marriott Hotel, kiemelt támogatója az MVÜK, a D.A.S. az IMO Time for Wine, Nestlé Professional. További támogatók és együttműködő partnerek: Neckermann, Cuba Nagykövetsége és Idegenforgalmi Hivatala, Iron Mountain, KÖMI Mérnökiroda, Kistücsök Étterem, Societé Bistro & Bar, Quatar Airways.

Szóljon hozzá!