ZETApress

hírportál

Ünnepelnek az áruházak

Vasárnap lesz tíz éve, hogy 1997. március 11-én, kedden reggel megnyílt az Europark Kispesten. A reggel 8 órai nyitás után nem sokáig maradhattak benn a vásárlók, mert bombariadó szakította meg az újjal való ismerkedést. Szerencsére, mint minden eddigi bejelentés, ez is csak üres fecsegésnek bizonyult.

Akkor még nem érték egymást mindenütt az üzletközpontok. Csak kettő nyílt meg pár hónappal korábban. Az előző év októberében adták át a Duna Plázát Angyalföldön, majd novemberben a Pólus Centert Rákospalotán. Kicsi volt még a konkurencia.

Több dologban is első volt az üzletház. Az Interspar itt köszönt be Magyarországra, itt nyílt meg az első Hervis, és a Media Mark ? melynek jogutódja a Saturn lett ? itt vetett véget a Keravill-Ravill hiánykorszakának.

Fele annyi idős lett az Őrs vezér téri Árkád, melyet 2002. március 20-án, szerdán nyitottak meg a nagyközönség előtt. Az előző esti ünnepélyes átadáson cilinderes lakájok fogadták a VIP vendégeket a bejáratnál. Most hasonló pompájú születésnapi bulira készülnek szombat estétől vasárnap hajnalig. A nagyközönség már február 26-tól különböző akcióknak örülhetett.

A megnyitó előtti sajtótájékoztatón magam is részt vettem. A házigazdák büszkén mutatták az épület üvegtetejét, mellyel számtalan fény- és hőforrást lehet kiváltani. Az üvegházhatás miatt a napfény melegíti be az áruházat. Néhány humán beállítottságú kolléga napkollektort helyezett volna az üvegtető helyére, de a műszaki szakembereket nem tudták eltántorítani az eredeti tervüktől.

Szóljon hozzá!