ZETApress

hírportál

Gyáravatás Balassagyarmaton

A Bremas Hungary Kft. új gyárát avatták fel Balassagyarmat Nyugati Ipartelepén; az olasz tulajdonú, kapcsolókat előállító, ötmillió eurós beruházást megvalósító cég jelenleg 80 embert foglalkoztat, de a következő két évben 120-ra akarják emelni a dolgozói létszámot. Az egészségügy is fejlődik: a július 23-ai gyarmati CT-átadásról idekattintva olvashatunk.

Bodó Sándor, a PM foglalkoztatáspolitikáért és vállalati kapcsolattartásért felelős államtitkára az avatási ünnepségen elmondta: Olaszország Magyarország ötödik legfontosabb gazdasági partnere, a forgalom a magyar külkereskedelem öt százalékát teszi ki, és meghaladja a tízmilliárd eurót. Tizenháromezer magyar munkavállaló dolgozik olasz cégeknél ? tette hozzá az államtitkár. Azt is megfogalmazta, hogy a magyar gazdaság növekvő pályán van, az európai uniós átlagot meghaladó öt százalék fölötti növekedés büszkeségre ad okot. Ehhez szükség volt a kormány intézkedéseire is. Ezek között említette a az adózási szabályok megváltoztatását, a beruházásösztönzési programot és a bértárgyalásokat.

Andrea Mattarelli, a kft. ügyvezető igazgatója ismertette: az ipari parkban 2500 m2-es csarnokban végzik a gyártást, és a cég tulajdonában lévő 2,7 hektáros földterületen még egy 1200 m2-es csarnok megépítését tervezik. A Bremas Hungary Kft. négy fő termékcsoportja az egyenáramú, a váltóáramú kapcsolók, a végállás-kapcsolók, valamint a reléfoglalatok. A fém alkatrészeket a gyár veronai testvérgyára állítja elő, a műanyag elemek bérgyártása pedig Romániában történik, utóbbi tevékenységet, ugyanúgy, mint az összeszerelést, Balassagyarmatra telepítik. A termékek 70%-át közvetlenül juttatják el nagy európai gyártókhoz, mint a Weidmüller vagy a Schneider Electric.

Massimo Rusticom, Olaszország budapesti nagykövete elmondta, hogy már több mint kétezer olasz cég működik Magyarországon, jelen vannak a szolgáltató szektorban is.

Varga Béla, a Nógrád Megyei Regionális Vállalkozásfejlesztési Alapítvány ügyvezető igazgatója a beruházás két éve elkezdődött folyamatát felidézve úgy fogalmazott: a Bremas Hungary Kft. kiváló példája annak, hogyan tud együttműködni a munkaügyi hivatal, a megyei önkormányzat, a kormányhivatal, a bank, a befektető és az alapítvány. A Fidesz-KDNP szécsényi polgármester-jelöltjeként reményét fejezte ki, hogy nemsokára hasonló munkahely-teremtő beruházás valósulhat meg a Balassagyarmathoz 15 km-re lévő Szécsényben is Balla Mihály országgyűlési képviselő és a kormány segítségével.

Szóljon hozzá!