ZETApress

hírportál

30 éves az Év Gyára

A budapesti Continental az Év Gyára-díjjal ünnepelte fennállásának 30. évfordulóját. A cég munkatársai és vezetőségének tagjai, illetve kormány-tisztviselők is csatlakoztak a jelentős mérföldkő megünnepléséhez. Az elmúlt 10 évben a Continental több mint félmilliárd eurót fektetett be Magyarországon.

A Continental technológiai vállalat budapesti gyára a mai napon ünnepelte fennállásának 30. évfordulóját. A cég elektromos vezérlőegységeket, meghajtó és mechatronikai rendszereket, kijelzőket és infotainment rendszereket gyárt világszerte meghatározó autómárkák számára és a Continental Chassis and Safety, Interior, Powertrain divíziói részére. Mindezt a legmodernebb és leginnovatívabb technológiák alkalmazásával teszi.

A budapesti gyár a Continental tíz magyarországi lokációinak egyike, amely üzleti tevékenysége folyamatosan fejlődött az elmúlt évtizedek során. A cég budapesti telephelye idén elnyerte az Év Gyára 2018 címet, továbbá Ipar 4.0 Mintagyárként is ismert, emellett pedig mentor gyárként segíti a Continental újabb hazai beruházásait. A tevékenységük az autóipar három legfontosabb megatrendjét fedi le: elektromobilitás, az automatizált vezetés és az internetre kapcsolódó járművek.

A gyár kezdetekben elektronikai termékek gyártásával foglalkozott, amelyet folyamatosan, számos új termékcsoporttal bővítettek, mint például a kiváló minőségű fékrendszerek, melyek óriási sikert hoztak, így nemrég elérte az egyik legmodernebb termékük a negyvenmilliós darabszámot. A gyár Interior divízióval való bővítése során műszerfalak és kijelzők széles választékának gyártásával kezdtek el foglalkozni. Emellett a budapesti HEV (hibrid meghajtási egységek) üzletág gyártja a Jaguar I-Pace innovatív teljesítmény elektronikáját és a Jeep Wrangler új eTorque lágy hibrid rendszerét, mely tevékenységek egyértelműen demonstrálják a budapesti gyárban rejlő képességeket és lehetőségeket.

? A budapesti gyár világszinten a Continental AG egyik leginnovatívabb vállalata. Mióta a budapesti telephely a Continental tulajdonában van, folyamatos fejlesztésekkel elértük, hogy a világ élvonalában álljunk, mint egy igazi csúcstechnológiájú, innovatív egység, és hogy kiváló minőségű termékeket biztosítsunk intelligens folyamatok révén ? mondta el dr. Keszte Róbert, a Continental Automotive Hungary Kft. budapesti ügyvezető igazgatója.

? Az elmúlt évtizedben több mint ötszáz millió eurót fektetettünk be Magyarországon, és csak a budapesti telephelyünkön több mint kétezer embert foglalkoztatunk napjainkban. Ez kiválóan bizonyítja magyarországi tevékenységünk stratégiai jelentőségét, így a 30. évforduló mai ünneplése valóban fontos mérföldkőnek számít a vállalat életében ? mondta el dr. Sami Krimi, a Continental AG Központi Elektronikai Gyárainak vezetője. A budapesti Continental Automotive Hungary Kft. tovább halad az úton, hogy a jövő csúcstechnológiájú gyárává váljon.

A német?magyar kétoldalú kereskedelmi forgalom minden évben rekordot dönt, a német befektetők a legmodernebb gyárakat hozzák Magyarországra. A hatezer Magyarországon működő német vállalat 300 ezer magyar dolgozónak ad munkát, és már idén is számos nagy német beruházásról született döntés ? mondta Varga Mihály pénzügyminiszter kiemelve: komoly visszajelzésnek tekinthető, hogy a Német?Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara 2019 tavaszán publikált konjunktúra-jelentése szerint a cégek 82 %-a nyilatkozott úgy, hogy ismét Magyarországon hajtaná végre beruházását.

Magyarország az elmúlt három évtizedben nemcsak kiépítette a piacgazdaságot, hanem elérte, hogy a magyar gazdaság hosszú ideje európai összehasonlításban is egyre jobban teljesít. A Continental Automotive Hungary az elmúlt években az egyes termékek gyártásától a legmodernebb technológiák fejlesztőjévé, tudásközponttá vált. Egy olyan vállalat magyarországi működésének évfordulóját ünnepeljük, amely világviszonylatban is élen jár az új technológiák kialakításában, a kutatás-fejlesztésben és az innovációban ? tette hozzá a miniszterelnök-helyettes.

A Continental AG-ról

A Continental útmutató technológiákat és szolgáltatásokat fejleszt a fenntartható és hálózatba kapcsolt személy és áruszállítás számára. Az 1871-ben alapított technológiai vállalat biztonságos, hatékony, intelligens és elérhető megoldásokat kínál a járművek, gépek, a közlekedés és a szállítmányozás számára. A Continental 2018-ban 44,4 milliárd eurós forgalmat ért el, jelenleg a cégcsoport közel 245 ezer alkalmazottat foglalkoztat hatvan országban.

A Continental Magyarországon

A Continental a világ egyik vezető technológiai vállalata, Magyarországon hét gyárral, egy gumiabroncs kereskedelmi képviselettel, egy logisztikai központtal, valamint egy mesterséges intelligencia fejlesztő központtal van jelen és a bérelt munkaerővel együtt több, mint nyolcezer munkavállalót foglalkoztat. A vállalat debreceni elektronikai gyárának zöldmezős beruházása 2018. harmadik negyedévében kezdődött el.

A Continental folyamatosan és nagy mértékben járul hozzá a közlekedés biztonságának javításához és a globális klímavédelemhez. Mindezt teszi fékrendszerek, hajtómű- és futómű-komponensek műszerezés és infotainment megoldások által, valamint a jármű-elektronika, gépjárműabroncsok és műszaki elasztomer-termékek gyártásával és szállításával. A Continental AG öt divíziója (Interior, Chassis & Safety, Powertrain, ContiTech, Tire) végez gyártó-, szoftverfejlesztési és kereskedelmi tevékenységet Budapesten, Veszprémben, Szegeden, Makón, Vácott, Nyíregyházán valamint Budaörsön. A gumiabroncs üzletág 1991 óta képviselteti magát a magyar piacon értékesítési irodával és disztribúciós raktárral.

Szóljon hozzá!