ZETApress

hírportál

Elkelt az Aerozone

AerozoneAz M7 értékesítette az Aerozone Logisztikai Parkot. Az M7 Real Estate (M7) páneurópai befektető és vagyonkezelő bejelentette, hogy az M7 Közép-Európai Ingatlanalap (M7 CEREF I vagy az Alap) megbízásából értékesítette a budapesti Aerozone Logistics Parkot egy dél-afrikai befektetőnek, a JTRoss Property Group-nak.

Az M7 2017 márciusában vásárolta meg az ötvenezer négyzetméter alapterületű logisztikai parkot, amely három fő egységből és egy 15 ezer négyzetméteres irodából áll ? így 65 ezer négyzetméter teljes bérbe-adható területtel rendelkezik. Az M7 átfogó vagyonkezelési stratégiájának köszönhetően tízezer négyzetméternyi üresen maradt területet adott sikeresen bérbe, és ezzel az akvizíciókori állapothoz viszonyítva 80%-ról 100%-ra emelte a logisztikai-, illetve 50%-ról 75%-ra az irodaterület kihasználtságát. Az adott időszakban a park meglévő bérleti szerződéseinek több mint 50%-át sikerült meghosszabbítani újratárgyalt feltételek mellett ? tudatta Gleichner Péter, FORTE Communications Kft.

? Rövid időn belül jelentősen tudtunk javítani az Aerozone Logisztikai Park teljesítményén, és most hogy befejeződött a vagyonkezelési stratégia, jól látható, milyen értéket sikerült teremteni befektetőink számára. Ezzel együtt továbbra is aktívak maradunk Közép-Európában, beleértve Magyarországot is, ahol körülbelül százmillió euró értékű irodát és ipari ingatlant kezelünk. Új befektetési lehetőségeket keresünk minden olyan ágazatban, ahol felhasználhatjuk vagyonkezelési tudásunkat az értéknöveléshez ? fogalmazott Magyar Balázs, az M7 magyarországi ügyvezetője.

? Az M7 CEREF I 21 ingatlanjából kilencet már értékesítettünk, valamint további hatot kínálunk eladásra. Ezek számításaink szerint még az év vége előtt elkelnek majd. Az értékesítés egy akvizíciós programmal párhuzamosan folyik, amely során 120 millió euró értékű ingatlant adtunk az M7 POLAF I alaphoz az elmúlt három hónapban. A közép-európai piacok tovább nőnek és vonzó megtérülést kínálnak befektetőink számára ? mutatott rá Paul Betts, az M7 Közép-Európai vezetője.

Az M7 Real Estate összeurópai befektető és vagyonkezelő a több-bérlős ingatlanok piacán. Az M7 csapata több mint 250 főből áll, akik egy 13 országon átívelő szervezetben dolgoznak. A vállalat tevékenységi területe felöleli az Egyesült Királyságot, Horvátországot, Csehországot, Dániát, Finnországot, Franciaországot, Németországot, Magyarországot, Luxemburgot, Hollandiát, Lengyelországot, Portugáliát és Szlovákiát. A 2009-ben alapított és teljes mértékben a menedzsment tulajdonában lévő M7 egy körülbelül 1400 vagyoneszközből álló, tízmillió-hatszázezer m2 GLA területtel és körülbelül 8,1 milliárd euró értékkel rendelkező portfóliót kezel.

Az M7 számos, általa létrehozott alap befektetési- és vagyonkezelőjeként tevékenykedik, amelyekben egyúttal családi tulajdonban lévő befektetőcégekkel, jelentős vagyonnal rendelkező magánbefektetőkkel és intézményi befektetőkkel is társult. Az M7-nek számos közös vállalata van olyan ismert magántőke partnerekkel, mint a Blackstone, a H.I.G. Capital és Starwood Capital. Az M7 egyedi megbízással is rendelkezik, ahol olyan intézményi, családi befektetőcégek és nagy vagyonnal rendelkező befektetők portfóliójának harmadik félként eljáró vagyonkezelőjeként tevékenykedik, mint például az M&G Investments és a MIRA.

Szóljon hozzá!