ZETApress

hírportál

Zöldebb háztartást ökobarát gépekkel

Senki sem szeret, de spórolni, takarékoskodni muszáj. Egyre kevesebbet költünk kultúrára, ruhára, szórakozásra és még így is előfordul, hogy a rezsiszámla fájdalmasan tátongó űrt hagy a pénztárcánkban a hó végére.

Pedig létezik egy sokkal kézenfekvőbb és hatékonyabb módja is a költségeink lefaragásának. És ki ne szeretne újra moziba vagy színházba járni? ? kérdezik sajtósaik. Jelentős összegeket takaríthatunk meg ugyanis azzal, ha a régebbi, gyakran már picit leharcolt háztartási eszközeinket újabbra, modernebbre cseréljük. Nem azért mert szebb a kijelzője vagy lekerekítettebbek a sarkai és jobban mutat a lakásban, hanem azért, mert ?zöldebb?! Az elmúlt évtizedben ugyanis egyre inkább előtérbe kerültek a környezetbarát technológiák, amelyek most már a mindennapjainkba is beköltözhetnek.

A környezettudatosság kifizetődik

A zöldülő Euronics Műszaki Áruházlánc a környezetbarát technológiák elkötelezett híve, és februártól erre bátorítja a fogyasztókat is. Mindannyian fogyasztunk is sokat: vizet, gázt, áramot és ez nem csak nekünk kerül egyre többe, hanem a kék bolygónknak is. Az európai ember ökológiai lábnyoma 2010-re már két és félszer nagyobb a fenntarthatónál, ami azt jelenti, hogy még plusz másfél Földre lenne szükségünk, hogy a jelenlegi szintet fenntartsuk. Pénztárcánkat nézve értetlenül állhatunk a helyzet előtt, hisz az biztos, hogy nem fogyasztunk két és félszer többet. Biztos?

Egy kutya pedig a háztartásunk táján is el lehet ásva. Az Euronics ökoszakértő csapata ebben próbál segíteni, hogy kihantoljuk a négylábút, és otthoni ?zöld beruházásokkal? csökkentsük az ökológiai lábnyomunkat, és egyben kíméljük a pénztárcát. A vízköves, korosodó mosógép vagy mosogatógép bizony zabálja az áramot és a mosószert is, itt az ideje beruházni egy újra, környezetbarátra. Persze a csere csak az első lépcső a takarékosságban, nem mindegy, hogy hogyan használjuk az újdonsült elektromos családtagot.

Zöld tippekkel sokat spórolhatunk!

Az Euronics Zöld Kampány ebben próbál segíteni és már a vásárláskor a garanciajegy mellé megkaphatjuk azokat a jó tanácsokat, amelyekkel nemcsak a környezetet, hanem a családi kasszát is kíméljük. Egy ökobarát fogyasztó akár több tízezer forintot is megfoghat, de ehhez persze minden zöld tippet komolyan kell vennünk!

Az Euronics zöld tippjei

A zöld technológiára költött pénz már középtávon sokszorosan megtérül, amellett, hogy egy új háztartási eszköz boldog tulajdonosai is lettünk. Figyeljük a termékeken feltüntetett matricákat, amelyek a környezetvédelmi és energiatakarékossági besorolásokat árulják el!

Ápoljuk a háztartási gépeket, meghálálják a törődést. Belül is legyenek tiszták és vízkőmentesek, mert a lerakódott szennyeződés rengeteg energiát lop el. Kerüljük a hosszú és magas hőfokú programokat! A kisebb szennyeződésekhez elég a 30°C-os gyors üzem is.

Csak annyi mosószert használjunk, amennyi a szennyeződésekhez valóban szükséges! Az enyhébben szennyezett ruhákat és edényeket ne mossuk intenzív programon! A félig üres mosó- vagy mosogatógépet ne indítsuk el! (A zöld gépek már ezt is ?ökosan? oldják meg, hiszen felismerik, hogy a betöltött mosandóhoz mennyi víz és energia szükséges.) Ha tehetjük, akkor használjuk ki az éjszakai áram utódaként bevezetett ?vezérelt áram? lehetőségét! Nem kell mindig agyoncentrifugázni a ruhákat. A teregetett ruha jobb illatú is.

Feleslegesen ne nyitogassuk a hűtőszekrényt, egyszerre tegyünk be és vegyünk ki mindent, amire szükségünk van! A hűtőszekrény nem fagyasztó! Az élelmiszerek többsége 6-7°C-on is eláll. A hűtőt a konyha leghidegebb pontjára állítsuk, minél távolabb a tűzhelytől vagy a fűtőtesttől.

Az Euronics szakértői szerint nem árt tájékozódni a vásárlás előtt, mert az olcsóbb, nem mindig olcsóbb. Egy zöld beruházás és a környezetbarát gondolkodás együttese hamar meghálálja magát és rövid idő belül érezhető lesz az eredménye. A jutalom pedig nem marad el: a kék bolygó, továbbra is az maradhat, az ökobarát pedig sokat takaríthat meg.

A BravoTech Kft.

1995-ben alakultak Hódmezővásárhelyen. A kezdetben négy főt foglalkoztató cég töretlen fejlődésének köszönhetően öt évvel később megkezdte kiskereskedelmi tevékenységét is a hazai elektronikai piacon. A BravoTech Kft. a magyarországi műszaki piac folyamatos átalakulására adott válaszaként 2000-ben kialakította első franchise partnerkapcsolatát. Ekkor a cég már több mint 40 főt foglalkoztatott, a raktározási kapacitása pedig elérte a négyezer négyzetmétert.

Az Euronics Műszaki Áruházlánc

A magyarországi műszaki piac változásai a 2000-es évek elejére indokolttá tették, hogy a hazai piaci szereplői olyan lehetőségeket keressenek, amelyek megalapozhatják a további fejlődésüket. Kézenfekvő megoldásnak bizonyult egy nemzetközi beszerzési társuláshoz történő csatlakozás, így 2001-ben létrejött az Euronics Kft.

Az első néhány esztendőben a társulás adta előnyök kihasználása és az áruházlánc hazai bevezetése, pozícióinak kialakítása zajlott, miközben mindkét cég a központi hangsúlyt eredeti vállalkozásának fejlesztésére helyezte. A fejlesztések és a beruházásoknak köszönhetően mára 116 magyarországi városban összesen 134 Euronics Műszaki Áruház van.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. A ?zöldebb? kék bolygóért | ZETApress

Szóljon hozzá!