ZETApress

hírportál

Zrt-ből Nyrt. lett

Már forognak az MKB Bank részvényei a BÉT-en. Reggel 09-kor megindult a kereskedés az MKB Bank újonnan bevezetett, standard kategóriás részvényeivel a Budapesti Értéktőzsdén. A pénzintézet százmilliárd forint össz-névértékű törzs-részvényeinek bevezetését követően kezdi meg a kereskedést a BÉT Részvények Standard kategóriájában.

Ünnepélyes csengetési ceremónia keretében nyitotta meg a Budapesti Értéktőzsde hétfői kereskedését az MKB Bank Nyrt. Az eseményen dr. Balog Ádám, a vállalat elnök-vezérigazgatója szólaltatta meg a BÉT csengőjét, ezáltal az MKB Bank május végén bevezetett részvényeivel a mai naptól fogva megindulhat a kereskedés a BÉT-en. Végh Richárd, a BÉT vezérigazgatója nyújtotta át az emlékplakettet a bank elnök-vezérigazgatójának a mai sajtóreggelin.

Az MKB Bank január 17-én tartott közgyűlésén határozott a nyilvánosan működő részvénytársasággá alakulásról, egyúttal százmillió darab, egyenként 1000 forint névértékű részvényének tőzsdei bevezetéséről. A BÉT a pénzintézet százmilliárd forint össz-névértékű törzsrészvényeit május 30-án vette fel a terméklistára, amelyek az MKB Bank teljes alaptőkéjét, az intézmény teljes részvényszámát képviselik. A nyilvánosan működő részvénytársasággá alakulás hatására a korábbi elsőbbségi részvény-sorozatok törzsrészvényekké alakultak. A tőzsdei bevezetéssel egyidejűleg nyilvános tranzakcióra nem került sor.

A kereskedés megkezdésekor az MKB Bank Nyrt. tőzsdei kapitalizációja meghaladja a 197 milliárd forintot, amellyel a kibocsátók rangsorában a 6. helyet foglalja el. Az MKB Bank Magyarország egyik legnagyobb múltra, közel 70 évre visszatekintő, a mai napig meghatározó pénzügyi szereplője. Az intézmény és a Budapesti Értéktőzsde megannyi közös értékkel rendelkezik, számos aspektusban könyvelhettek el fontos sikereket az elmúlt évek során, többek között a kis- és középvállalatok növekedésének elősegítésében, a tőkepiac fejlesztésében.

Szóljon hozzá!