ZETApress

hírportál

Bringás reggelik munkába járóknak

Bringás reggeli 2019.05.06Bringás reggelivel kezdődik a Bringázz a munkába! kampány. A Budapesti Közlekedési Központ idén is csatlakozik a Magyar Kerékpárosklub Bringás reggeli akciójához május 6-án hétfőn. Ez egyben a tavaly megújult formában újraindult Bringázz a munkába! kampány első napja, amelyet a BKK idén is támogat ? tudatták sajtósaik.

A közlekedésszervező társaság az Erzsébet téri MOL Bubi gyűjtőállomás mellett várja reggelivel a biciklivel közlekedőket. Péksüteménnyel és gyümölccsel várja a kerékpárral munkába, vagy iskolába indulókat a Budapesti Közlekedési Központ május 06-án hétfőn 07 órától 09:30-ig az Erzsébet tér északi részén, a József Attila utca és a Bajcsy-Zsilinszky út sarkán található MOL Bubi gyűjtőállomás mellett.

A Magyar Kerékpárosklub Bringás reggeli nevű akciójának keretében a Klub aktivistái és partnerei Budapest 12 kerületében, országosan mintegy háromtucatnyi helyszínen kedveskednek reggelivel a bringázóknak. A helyszínek folyamatosan frissülő listája idekattintva megtalálható.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásával megvalósuló Bringázz a munkába! országos kampány is ezen a napon indul. Az akció célja, hogy minél többen megismerjék a kerékpáros munkába járás előnyeit akár saját kerékpárral, akár MOL Bubi biciklikkel. A kampányban május 31-én péntekig lehet részt venni az ingyenesen letölthető Bike Citizens mobilapplikáción keresztül, a regisztrációt követően lehet gyűjteni a kerékpárral megtett kilométereket. A résztvevők között értékes nyereményeket sorsolnak ki, többek között éves és féléves MOL Bubi bérletre váltható kuponokat is. A kampányról weboldalukon olvasható bővebb információ.

A BKK számára kiemelten fontos a környezetkímélő ? köztük a kerékpáros ? közlekedés fejlesztése, melynek célja, hogy a város lakói tiszta és fenntartható környezetben élhessenek. A Budapesti Közlekedési Központ többek között ezért fejleszti a fővárosi kerékpáros úthálózatot, ezért bővíti a MOL Bubi közbringa-rendszert, és ezért támogatja örömmel a Magyar Kerékpárosklub ezen kezdeményezését is.

Szóljon hozzá!