ZETApress

hírportál

Munkáspárti majális

A Munkáspárt ma az egyetlen baloldali és egyben nemzeti ellenzéki párt ? jelentette ki Thürmer Gyula, a Munkáspárt elnöke pártja délelőtti fővárosi ünnepségén. Ma 15 éve annak, hogy hazánk és további kilenc ország 2004 május elsején az Európai Unió tagja lett, de itt nem ezt ünnepeltük.

Aki baloldali, nemzeti és ellenzéki pártot kíván támogatni, annak a Munkáspártra kell szavaznia az Európai parlamenti választáson! ? mondta a Kodály köröndön a politikus, aki szerint el kell gondolkodni egy igazi baloldali, vagyis munkáspárti főpolgármester-jelöltről is! A Munkáspárt nem támogatja az ellenzéki pártok elvtelen egyezkedését, és nem vesz részt a jövőben sem politikai bohóckodásban. Az önkormányzati választás nem arra való, hogy a tavalyi választás vesztesei a városokban falvakban kompenzálják magukat. Az önkormányzati választás nem arra való, hogy a választásokon megbukott embereknek, politikusoknak jól fizető állásokat adjunk! ? mutatott rá a politikus.

A Munkáspárt azért baloldali, mert a dolgozóknak akar jobb életet teremteni. Nemzeti, mert nem támogatja a magyar nemzet felhígulását, ugyanakkor ellenzéki, mert bírálja a kormányt, amikor a tőke javára dönt a dolgozók ellenében ? sorolta. Szerinte nem baloldali az, aki a Jobbikkal szövetkezik, aki patkánynak nevezi azokat, akik nem rá szavaznak, aki nem meri leírni a hazaszeretet szót és helyette azt írja: haza, szeretet, Európa. Az sem baloldali, aki az Európai Ügyészségtől várja, hogy harcoljon a hazai korrupció ellen, és az sem, aki az európai egyesült államok olvasztótégelyébe akarja lökni a magyar népet ? vélekedett.

Thürmer Gyula hangsúlyozta, hogy a Munkáspártnak elege van a migránsbarát politikából, a nemzeti szuverenitás korlátozásából, az Oroszország elleni szankciókból és abból, hogy milliókat kereső hivatalnokok döntenek a dolgozók helyett. Ezért aki az Európai parlamenti választásokon a Munkáspártra szavaz, az a népek demokratikus Európájára szavaz ? mondta a pártelnök.

A Kodály köröndön megtartott köszöntőbeszéd után a résztvevők, akik közül sokan vörös zászlókat lobogtattak, az Andrássy úton és a Hősök terén át a Városligetbe vonultak, ahol a Csepregi Trió és a Sugera Bugera Band várta az ünneplőket. Nem akarunk háborút! Ki a NATO-ból! A munkatörvény megfojtja a melóst ? olvashattuk többek között a magasba tartott molinókon.

Szóljon hozzá!