ZETApress

hírportál

Nyilvántartás Beneficial módra

Kérjük, a közlemény rovatban tüntesse fel a hitel számlaszámát, hogy befizetését azonosítani tudjuk, olvasom a Benificial Zrt. utolsó havi törlesztő részlet csekkjéhez küldött kísérő levelében. Mi van akkor, ha nem írom rá, döbbenek meg. Anélkül talán nem is tudják, hogy én fizetek? Nevem és lakcímem miért nem elég mostantól a nyilvántartáshoz? Mi változott hirtelen, hogy az utolsó ? a tizedik csekknél ? hirtelen szükségessé vált a számlaszám?

Hitelért tavaly nyáron folyamodtam egy akciós hűtőszekrény vásárlásakor. A folyósításhoz már akkor is akadt némi bonyodalom. Kevés volt a munkahelyi igazolás és a vezetékes telefon, a pénzintézet mobilszámot is kért. Nekem ilyen akkor sem volt, azóta sincs. Szerencsémre velem volt a boltban fotóriporter lányom, így az ő telefonszámát diktálhattam be. A hitelre várva aztán meg is csörrent nála a készülék, hogy leellenőrizzék, ki van a vonalban. Az ügyintéző hölgy rögvest megkérdezte, hogy akkor most ki is használja valójában a telefont, s miért egy női hang jelentkezett be a hívásra?

Fizess előbb, mert a Posta lassú!

A számlaszámra visszatérve több mindent nem értek. Ha már a nevem, lakcímem és törlesztő összegem ráírták a csekkre, miért nem nyomtatták rá egyúttal a számlaszámot is? Miért apró betűvel, a szöveg közt elrejtve kérik, hogy ezt magam írjam rá? Mi van, ha ezt nem olvasom el, s az eddig megszokott módon fizetem be a postán az összeget? Számlaszám nélkül talán nem is írják jóvá, hanem felszólító levelet küldenek, és büntető kamatokat számolnak fel? S ha eddig számlaszám nélkül is be tudtak azonosítani, most miért nem tudják megtenni továbbra is ugyanúgy?

A kísérő levélen még egy furcsa mondat szerepelt. Igaz, hogy az esedékesség napja június 22-e, de a postai átfutási időt figyelembe véve három-öt nappal korábban törlesszek! Mintha én tehetnék a postai ügyintézés lassúságáról. Eddig is, most is jóval korábban fizettem, így a felszólítás különösebben nem érdekelt, de akkor sem érzem elfogadhatónak az ilyen jellegű kérelmüket!

4 hozzászólás

  1. Kedves Zéta! Segítségképpen írok… hasonló dolgokkal telefonáltam be a központba… egy kedves hölgy felvilágosított, hogy ez a szöveg semmi másra nem vonatkozik, csak az átutalásra, hiszen a csekken minden olyan adat szerepel, amelyre nekik szükségük van az azonosításhoz… és ezt állítólag az első levelükben is közölték… én utánanéztem és sajnos valóban igazuk van… nekem is rosszul esett belátnom, de teljesen igazuk van…

  2. Kedves Mohave! Köszönöm reagálását. Az írásom megjelenését jeleztem a cég illetékeseinek is. Kíváncsi vagyok arra is, hogy ők vajon mit válaszolnak?