ZETApress

hírportál

Gödöllői állásbörze

Pályairány kijelölése, álláskeresés, karrierlehetőség a Szent István Egyetem Állásbörzéjén. Az állásbörzék csaknem másfél évtizede kapcsolódnak a magyarországi felsőoktatási rendszerhez. Az idei esztendőben sincs ez másképp, hiszen számos egyetem, így a Szent István Egyetem is, teret ad a munkaerő-piaci egymásra találás ezen formájának.

A Szent István Egyetem (SZIE) Állásbörzéje április 10-én szerdán 10 órakor nyitja meg kapuit Gödöllőn, ahol több mint félszáz kiállítóval és közel 800 állásajánlattal, számtalan gyakornoki lehetőséggel és különleges programokkal várják az érdeklődőket 15 óráig az egynapos rendezvényen. Az Állásbörzével egy időben kerül sor a Kooperatív Gyakorlati Szakmai Börzére.

A munkaerő-piaci kereslet és kínálat egymásra találásának tökéletes helyszíne az Állásbörze, ahol a személyes találkozás keretében kiváló lehetőség nyílik a kiállítók, mint leendő munkáltatók számára, hogy kiválasszák a számukra megfelelő, képzett munkatársakat. Másfelől a rendezvény felkészíti az egyetemi hallgatókat, mint leendő munkavállalókat a diploma utáni elhelyezkedésre, a személyes kapcsolatfelvétel során pedig komplexebb képet kaphatnak a munkaerő-piacról. Multinacionális vállalatok, kis- és középvállalkozások, állami szervezetek, diákszövetkezetek és tanácsadó cégek várják ajánlataikkal az elhelyezkedni kívánó hallgatókat, valamint a Gödöllőről és a környező településekről érkező lakosokat, a munkahelyet váltani szándékozó munkavállalókat. A SZIE Állásbörzére így nem csak az egyetem hallgatóit várják, mivel olyan kiállítók is megjelennek, akik alap- vagy középfokú végzettségű munkavállalókat keresnek.

A potenciális munkavállalók felkészülését számos személyre szabott, az álláskeresés során hasznosítható tanácsadás és program segíti, mint például önéletrajz-írási tanácsadás, magyar és idegen nyelvű próbainterjú, számítógéppel támogatott pálya-tanácsadás, pályaorientációs grafológia, CV-fotózás. Továbbá a kiállítók a sikeres álláskeresési technikák kulisszatitkaiba is beavatják a látogatókat szakmai előadásaikon keresztül.

Az Állásbörzét megelőző Felkészítő Napok kiváló alkalmat jelentenek a hallgatók számára, hogy térítésmentes tanácsadásokon és előadásokon eredményesen készüljenek fel a munkakeresésre, a toborzási szituációkra, a pontosabb pályairányok kijelölésére ? tudatta Pusztay Gabriella, a SZIE Médiaközpont vezetője.

Szóljon hozzá!