ZETApress

hírportál

Egy igazi lábnap

Ezer hátrányos helyzetű diák kap vadonatúj sportcipőt. Tíz általános iskola 1000 hátrányos helyzetű diákja gazdagodik egy-egy pár új sportcipővel a K&H a hátrányos helyzetűekért program keretében. A K&H dolgozói összefogtak, hogy sportcipőket adományozzanak hátrányos helyzetű gyerekeknek, akik így tovább fejleszthetik magukat a sportban, és aktív, teljes életet élhetnek.

A hátrányos helyzetű családoknál nem ritka, hogy a gyerekek ? az idősebb testvéreiktől vagy egyéb adományokból ? már használtan kapják meg a ruhadarabokat, ez azonban a cipők esetében nem túl szerencsés. A K&H ezért saját dolgozói összefogásával 10 általános iskola 1000 hátrányos helyzetű tanulója számára ad át kifejezetten a gyerekek méretének megfelelő, vadonatúj sportcipőt.

? A K&H Csoport feladatának tekinti, hogy pénzügyi szolgáltatásai mellett négy fő területen ? a vállalkozásfejlesztés a környezetvédelem, a pénzügyi tudatosság és az egészség ? támogatást nyújtson, és ezen belül kiemelt figyelmet fordít a hátrányos helyzetűekre. Az egészség támogatásának fontos része annak megóvása, erre pedig az egyik legjobb lehetőség a sportolás, hiszen az egészségmegőrzésben játszott fontos szerepe mellett összehozza a gyerekeket, a teljesítmény növelésére és új célok kitűzésére neveli a fiatalokat. A K&H a hátrányos helyzetűekért program célja, hogy a rászoruló régiókban élő gyerekek is megtapasztalhassák a testmozgás pozitív testi és szellemi hatásait. Ez a motiváló s egyben közösségteremtő erő pedig különösen fontos lehet a mai, digitális eszközökön felnövő fiatalok számára ? fejtette ki Horváth Magyary Nóra, a K&H Csoport kommunikációs ügyvezető igazgatója a sportcipő-adomány fő célját.

? A K&H Csoport nemcsak intézményi szinten támogatja azonban a sportolást, hanem a nálunk dolgozó kollégák számára egyénileg is fontos az egészséges élet és a testmozgás. Jól mutatja ezt, hogy az évről évre megszervezett sportrendezvényeinken, mint például a K&H mozdulj! Balaton maraton és félmaraton váltófutás, a K&H dolgozói is rendszeresen képviseltetik magukat. A sportcipő-adomány is az ő aktív hozzájárulásuknak és összefogásuknak köszönhető. A Decathlon sportáruházból beszerzett vadonatúj sportcipőkkel a K&H ahhoz kíván hozzájárulni, hogy az ország elmaradottabb területein élő gyermekek is egészséges, teljes életet tudjanak élni, és legyen lehetőségük sportolni, kibontakoztatni képességeiket ? tette hozzá Horváth Magyary Nóra.

A sportcipő-adományt olyan általános iskolák diákjai kapják meg, akik korábban már részt vettek K&H a hátrányos helyzetűekért sportpályázaton, de eddig még nem részesültek támogatásban ? tudatta Csordás Emőke, Well PR. Az adományból az alábbi iskolák részesülnek:

Település, megye, intézmény:
Encsencs, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Encsencs-Penészlek-Nyírvasvári Általános Iskola
Nagyrozvágy, Borsod-Abaúj-Zemplén, Nagyrozvágyi Általános Iskola
Arló, Borsod-Abaúj-Zemplén, Arlói Széchenyi István Általános Iskola
Létavértes, Hajdú-Bihar, Létavértesi Arany János Általános Iskola
Mindszentgodisa, Baranya, Mindszentgodisai Általános Iskola
Porcsalma, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Porcsalmai Kiss Áron Általános Iskola
Egyházasharaszti, Baranya,Egyházasharaszti Körzeti Általános Iskola
Szuhogy, Borsod-Abaúj-Zemplén, Martinkó András Általános Iskola
Nagyhalász, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Csuha Antal Baptista Általános Iskola, Gimnázium, Szakgimnázium és Szak-középiskola
Berekböszörményi, Hajdú-Bihar, Berekböszörményi Kossuth Lajos Általános Iskola

Szóljon hozzá!