ZETApress

hírportál

PannKa megérkezett

Átadás-átvételÁtadták a PannKa Közösségi Teret a Pannónia utcában. Újabb otthonos játéktér nyílt a XIII. kerületi Pannónia utca 18. szám alatt a XIII. Kerületi Önkormányzat beruházásában és támogatásával jött létre.

A PannKa több mint 300 m2-en, két szinten, egyedülálló látványvilággal, sószobával, kreatív és természetes anyagokból készült játékokkal interaktív módon teremt újabb szabadidős lehetőséget a XIII. kerületi lakosok, elsősorban az újlipótvárosi kisgyerekes családok számára. Számos fejlesztő programmal várja az édesanyákat, édesapákat és gyermekeiket 6 éves korig. Az otthonos játéktér fejlesztésének költsége több mint 120 millió forint volt.

Dr. Tóth József polgármester a délutáni átadóünnepségen elmondta, a XIII. kerület nemcsak a magas színvonalú óvodai ellátással fordít kiemelt figyelmet a gyerekekre, de a különleges szabadidős, kreatív családi játszóházakkal is, amilyen például a Tücsöktanya, mostantól pedig a PannKa a kerületben. ? Együttműködünk a családokkal. Igényeiket figyelembe vesszük, amikor a szociális szolgáltatásainkat kiegészítjük ? tette hozzá a polgármester.

Az új PannKa Közösségi Tér kétségkívül bővíti a családi fészek fogalmát: egy olyan hely, ahol a kis-családosok ? anyukák, apukák, gyerekek ? otthon érezhetik magukat. A PannKa játékterében szabadidősen fejlesztik a gyerekek képességeit, de a szülők is találnak maguknak kikapcsolódási, feltöltődési lehetőségeket. A PannKa helyszínét és szolgáltatásait az itt élők igénye alapján alakították ki ? a XIII. Kerületi Önkormányzat beruházásában és támogatásával.

Miként dr. Tóth József polgármester a PannKa mai átadóünnepségén elmondta: ma már minden 4-5. lakásvásárló a XIII. kerületben szeretne letelepedni, mindehhez pedig az önkormányzat összes szolgáltatásának magas szintűnek kell lennie, köztük a szociális és egészségügyi ellátásnak is. Figyelembe kell venni azt is, hogy a beköltözésekkel is növekszik a lakosság, és a gyermekszületések száma ugyancsak emelkedik.

A PannKa Közösségi Térben szakképzett foglalkoztatók által összeállított játékok és sokszínű programok fejlesztik a gyermekek kreativitását, kézügyességét, mozgását, tehát testi, verbális, értelmi és szociális képességeiket. A PannKa szolgáltatásai lehetővé teszik a szülők számára, hogy gyermekeikkel minőségi időt töltsenek együtt. Például van mozgásfejlesztő torna, baba-mama klub, zenei nevelés, közös éneklés, angol társalgó klub anyukáknak, mondókázás, éneklés kicsiknek szintén angol nyelven.

Az Egészséges babákért program keretében egészségügyi, illetve az étkeztetéssel kapcsolatos tanácsokat adnak dietetikusok, védőnők, házi gyermekorvosok. A délelőtti programok kerületi Partner Kártyával ingyenesek, a sószoba, valamint a többi szolgáltatás kedvezményesen vehető igénybe. A nyitás egy hónapja óta a szülők gyermekeikkel rendszeresen látogatják a programokat. A PannKa szolgáltatásainak köre idővel bővül majd.

Szóljon hozzá!