ZETApress

hírportál

ÁSZ elnökből TIM tanácsadó

Kovács Árpád a Transparency International Magyarország Tanácsadó Testületének tagja lett. A TIM örömmel fogadta, hogy Kovács Árpád, az Állami Számvevőszék leköszönt elnöke elfogadta a szervezet felkérését és a Transparency International Magyarország Tanácsadó Testületét erősíti.

Kovács Árpádnak, az ÁSZ volt elnökének december 9-én járt le 12 éves mandátuma. Munkáját mindenkor a kiegyensúlyozottság, a feltétlen szakmaiság jellemezte, ugyanakkor az empátia és az emberség hatotta át ? vélekednek róla a Számvevőszék munkatársai.

A Transparency International Magyarország mellett működő Tanácsadó Testület informális szerveződés: a grémium tagjai ? akik díjazásban nem részesülnek ? tanácsokkal, szakmai tudásukkal segítik a szervezet munkatársait ? tudatták sajtósaik.

Nagyon megtisztelő, hogy Kovács Árpád elfogadta felkérésünket és tagja lett a szervezet Tanácsadó Testületének. Bízom abban, hogy kiemelkedő szaktudása és a korrupció elleni küzdelem területén szerzett tapasztalata és elhivatottsága segíteni fogja a Transparency International Magyarország munkáját ? mondta Alexa Noémi, a szervezet ügyvezető igazgatója.

Kovács Árpád rövid életrajza

1990-ben az Állami Számvevőszék főcsoportfőnöke, később igazgatója lett. Emellett 1993-ban rövid ideig az Európai Unió brüsszeli központjában gyakornokoskodik. 1996-ban az ÁPV Rt. igazgatótanácsának elnökévé választják, 1997-ben az Állami Számvevőszék elnökévé választják. Közben 2004 és 2007 között a számvevőszékek világszervezetének, az INTOSAI kormányzótanácsának elnöke is volt.

A Magyar Közgazdasági Társaság elnökségi tagja volt, majd 2002-ben annak alelnökévé, 2008-ban annak elnökévé választották. 2008-tól az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar közgazdaságtani és Statisztikai Tanszékének egyetemi docense. Kutatási területe az állami beruházások ellenőrzése, az állami ellenőrzés rendszere, a privatizáció és a korrupcióellenes küzdelem vizsgálata.

Szóljon hozzá!