ZETApress

hírportál

Elkezdődött az előválasztás

Molnár Zsolt pártelnökJanuár 07-én hétfőtől zajlik az ellenzék előválasztási folyamata, akkortól lehet főpolgármester-jelölteket állítani ? közölte az MSZP budapesti elnöke délután a Városház utcai sajtótájékoztatóján. Molnár Zsolt elmondta, hogy a szocialisták Horváth Csabát támogatják, így arra kérte az embereket, hogy az ő ívét írják alá.

Természetesen bármely budapesti jelölt elindulhat az előválasztáson ? jelentette ki. Fontos, hogy a budapesti ellenzéki szavazók maguk döntsenek arról, ki legyen Tarlós István Fidesz-KDNP főpolgármester kihívója. Az ellenzék 2014-ben háttéralkukkal próbált jelöltet állítani, s láthattuk mindnyájan, hogy ez hová vezetett! ? fogalmazott. Karácsony előtti közös sajtótájékoztatójukról idekattintva olvashatunk.

Az MSZP-s politikus hangsúlyozta, hogy minden, ami a fővárosban történik, az egész országot érinti. Idén ősszel önkormányzati választást tartanak, amely vízválasztót jelenthet. A voksolás a 2022-es ellenzéki lehetőségekről is szólni fog ? vélekedett. Egyetlen jelöltnek van a legjobb esélye legyőzni Budapesten Tarlós Istvánt, de más településeken is egy ellenzéki szereplő indul a legnagyobb eséllyel a Fidesz jelöltjével szemben. Az MSZP ezért nyitott az együttműködésre nemcsak az utcai tüntetésekkel kapcsolatban, hanem a májusi Európai parlamenti és az őszi önkormányzati választási felkészülés során is ? nyomatékosította Molnár Zsolt.

A fővárosi pártelnök azt mondta, hogy minél nagyobb esélyt kell adni ahhoz, hogy 2022-ben kormányváltás legyen. Teljesen más lenne felkészülni a következő országgyűlési választásra, ha előtte idén átrendeződne az önkormányzati rendszer ? tette hozzá. Az előválasztás folyamatáról az új weboldalon minden információ megtalálható.

Sajtókérdésre Molnár Zsolt elmondta: bízik benne, hogy február 3-án vasárnapig eldől, ki lesz a közös jelölt. Ugyanakkor annak is van elméleti esélye, hogy csupán a nyár elején tudnak pontot tenni az előválasztási folyamat végére. Orbán Viktor miniszterelnök Budavárba költözésével kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy a Horthy-rendszer restaurációja zajlik az elmúlt években, és ez nemcsak vizuálisan, hanem a hatalmi törekvésekre is igaz: látszatdemokráciát akarnak megvalósítani.

1 hozzászólás

  1. Alapvetően annak lesz esélye, aki ügyeket keres, ahol az emberek mellé állhat! Pl. a Csúcshegy lakói hogyan maradhatnak ivóvíz nélkül, míg a róluk leválasztott üres mezőre épülő lakópark egy cég érdekében kapja meg a közmű-kapacitásokat az ő adóikból is! Csak elégedetlenkedve eddig sem hoztak semmi eredményt!