ZETApress

hírportál

Sperbanki karácsonyi segítség

Boldog karácsonytNehéz sorsú gyermekeket, családokat segítenek a banki munkavállalók. A családoknak, gyermekeknek jobb életkörülményeket biztosító civil szervezetekkel működik együtt a Sberbank Magyarország Zrt., amelynek munkavállalói idén 73 doboz tartós élelmiszert, ruhát, játékot és könyvet gyűjtöttek össze a rászorulóknak.

A hitelintézet dolgozóinak adományaiból összeállított csomagokat karácsonyt megelőzően a Menedékház Alapítvány Családok Átmeneti Otthona és az Anyaoltalmazó Alapítvány otthonainak lakóihoz juttatták el ? tudatta Teremi J. Balázs account director, LOUNGE Communication.

Az Anyaoltalmazó Alapítvány évente 75?80, átmenetileg vagy tartósan otthontalanná vált családot fogad be, megelőzve a családok szétszakadását. A veszélyeztetett, nehéz sorsú gyerekek legnagyobb örömére játék, ruha és édesség kerül a fa alá idén karácsonykor a bank munkavállalóinak jóvoltából. Az adományok másik kedvezményezettje a Menedékház Alapítvány Családok Átmeneti Otthona, amely hátrányos helyzetű családoknak, egyedülálló szülőknek, valamint várandós és bántalmazott anyáknak biztosít fedelet. Az itt élők karácsonyát gyermek és felnőtt ruhák, játékok és könyvek teszik örömtelibbé.

A bank munkavállalói évek óta rendszeresen gyűjtenek adományokat a rászorulók számára, amellett a hagyományosan intenzív év végi időszakon kívül is tevékenyek. A felajánlások mellett személyesen is aktívak, a 2018. év során több oktatási és szociális intézményben is szerveztek részvételükkel felújítási munkálatokat.

A Sberbank Magyarország Zrt. a Sberbank Europe AG leányvállalata, lakossági-, mikro-, KKV- és nagyvállalati ügyfeleknek nyújt teljes körű banki szolgáltatást Magyarországon. A bank 1993 óta működik sikeresen a magyar piacon. A bécsi központú Sberbank Europe csoport Európa nyolc piacán: Ausztriában, Bosznia-Hercegovinában, Horvátországban, Csehországban, Magyarországon, Szlovéniában, Szerbiában és Németországban van jelen.

Szóljon hozzá!