ZETApress

hírportál

Autótöltők 123 ALDI-nál

123 magyarországi ALDI áruháznál állít üzembe elektromos-autótöltőket az E.ON. Az energiavállalat és a kereskedelmi áruházlánc megállapodása értelmében 123 ALDI parkolójában lesz elérhető az E.ON által telepített és üzemeltetett elektromos autó-töltőállomás, és a legtöbb ezután épülő ALDI üzletnél is kiépítik majd a töltőket.

Az áruházlánc parkolóiban megnyíló E.ON töltőállomás-hálózat országszerte összesen több mint 360 új töltési pontot jelent majd, mivel üzletenként kettő vagy négy töltési lehetőség áll majd rendelkezésre. Ez egy nagy lépés az elektromos autózás infrastruktúrájának kiépítésében ? tudatták sajtósaik.

Elektromos autókból a legtöbb Budapesten és a környező településeken üzemel, de ez most megváltozhat: jelenleg 75 településen működik ALDI üzlet, így a szolgáltatás kiépítésével országossá válik az elektromos autókhoz kapcsolódó töltőhálózat. Ezzel a lépéssel az áruházlánc és az E.ON egyaránt hozzájárul a környezetbarát, fenntartható közlekedéshez, ugyanis az elektromos autózás elterjedése előtti egyik legfőbb akadályt a töltők hiánya jelenti. A zöld rendszám bevezetésekor 2015-ben még csak 300 tisztán elektromos autó volt Magyarországon, jelenleg a számuk már 4000 felett van, és ugyanennyire tehető a tölthető plug-in hibridek száma is.

? Egy új energiavilágban élünk, mely számos, eddig ismeretlen lehetőséget kínál. Ezek széles körű elterjedéséhez azonban elengedhetetlen, hogy legyenek olyan partnerek, akik nyitottak a jövőre, élen járnak az üzleti megoldásokban és bátran élnek a technológiai fejlődés kínálta előnyökkel. Az elektromos autózás a jövő egyik kulcsfontosságú területe, melynek fejlődése hangsebességre fog váltani. Az ALDI-val kötött megállapodás, egy egységes, országos hálózat létrehozását jelenti, mely áttörés ezen az úton ? mondta az együttműködés kapcsán Jamniczky Zsolt, az E.ON igazgatósági tagja.

? Az élhető és fenntartható környezetért felelős vállalatként folyamatosan csökkentjük CO2 lábnyomunkat: szinte valamennyi üzletünk és a logisztikai központunk zöldárammal működik, működésünk ettől az évtől kezdve karbon-semleges, mivel klímavédelmi projektek támogatásával ellentételezzük az operatív működésünkből származó üvegházhatású gázok kibocsátását, illetve két hazai üzletünknél is háztartási naperőművet állítottunk üzembe. Az E.ON által kiépített és üzemeltetett elektromos autó-töltőhálózat lehetőséget biztosít ügyfeleink számára az akkumulátortöltésre, ezzel is hozzájárulunk a környezetbarát közlekedéshez ? mondta Bernhard Haider, az ALDI Magyarország Élelmiszer Bt. ügyvezető igazgatója.

A kiépítésre kerülő töltőinfrastruktúra AC és DC töltőket is tartalmaz majd, igazodva az adott ALDI áruház településen belüli elhelyezkedéséhez, a vásárlók igényeihez és a településen már elérhető elektromos autó-töltési lehetőségekhez. A két vállalat együttműködése 10 évre szól, és további 5 évvel meghosszabbítható.

Az E.ON már több éve nyújt e-közlekedéshez kapcsolódó szolgáltatásokat, nemcsak töltőket értékesít, hanem gondoskodik a kivitelezésről és biztosítja a folyamatos üzemeltetést is. A 2018 nyarán Budapesten elindult blinkee.city elektromos-robogómegosztó szolgáltatás támogatása jelentős lépés volt az elektromos közlekedésre ösztönző úton, a mostani megállapodás pedig egy újabb fontos állomás. Az E.ON és az ALDI is elkötelezett a fenntarthatóság és az energiahatékonyság mellett, erőforrásaikkal támogatni kívánják a környezetkímélő közlekedést, a bolygónk védelmét.

Szóljon hozzá!