ZETApress

hírportál

UPC a programozásért

Január 21-ig lehet pályázni az írországi utazásért a UPC programozóversenyén. A nagy érdeklődére való tekintettel 2019. január 21-én hétfőig hosszabbítják meg a szervezők a UPC Future Makers, diákoknak szóló programozóverseny jelentkezési határidejét. Az október elejei versenyfelhívás idekattintva olvasható.

A Future Makers Nagydíjat a UPC Magyarország a SKOOL és a Kódgarázs szakmai közreműködésével még októberben hirdette meg. Az általános- és középiskolás diákoknak szóló programozóversenyre 12 és 16 év közötti diákok nevezhetnek, 3 fős csapatokban, olyan saját fejlesztésű applikációkkal vagy weboldallal, amelyek valamilyen, az egész társadalmat, vagy a helyi közösséget érintő problémára adnak megoldást a technológia és digitális eszközök segítségével. A győztes csapat jutalma egy írországi utazás, amelynek keretében részt vehetnek a világ egyik legizgalmasabb innovációs eseményén, ahol a nemzetközi közönség előtt is bemutathatják alkotásukat.

A jelentkezők kérésre a szervezők azért döntöttek a határidő meghosszabbítása mellett, hogy a gyerekek a közelgő téli szünetet is fel tudják használni applikációjuk, megoldásuk további kidolgozására. A pályázatokat 2019. január 21-ig lehet beküldeni, amelyeket a változatos összetételű és neves szakértőkből álló zsűri bírál el. Az alapítók mellett Nessaj, az ismert influencer, Bombera Krisztina média személyiség, dr. Turcsányi-Szabó Márta, az ELTE docense és Názer Lili 13 éves gimnazista, a verseny tavalyi győztese fogja elbírálni a beérkező projekteket. A szakmai zsűri által legjobbnak ítélt pályamunkákat személyesen is prezentálják majd a pályázók. Az eredményhirdetésre február elején kerül sor.

A UPC-ről

A UPC Magyarország vezető integrált infokommunikációs szolgáltatója, amely innovatív szolgáltatásaival 1998 óta van jelen a piacon. Kábelhálózatain országszerte több, mint 350 településen biztosít televíziós, széles-sávú internet és vezetékes telefonszolgáltatásokat. Mobilszolgáltatását a hazai távközlési szektorban új megközelítéssel indította útjára 2015-ben, elsőként kínálva korlátlan adatforgalmú, hűségidő nélküli díjcsomagokat és hálózat független készülékeket. Innovatív applikációi és szolgáltatásai segítségével a UPC az otthonok és irodák falain kívül is biztosítja a csatlakozást a digitális világ határtalan lehetőségeihez. A UPC Vállalati Szolgáltatások üzletága egyedi igényekre szabott és kedvező árú üzleti kommunikációs megoldásokat nyújt a vállalkozások számára. A vállalat 2018. szeptember 30-i adatai szerint a UPC a több mint 1,8 millió magyarországi háztartást elérő, korszerűsített és folyamatosan bővülő hálózatain összesen 689.600 kábeltelevíziós, 688.200 széles-sávú internetes, 665.500 vezetékes telefon és 103.300 mobilszolgáltatást üzemeltet ? tudatták sajtósaik.

Szóljon hozzá!