ZETApress

hírportál

Kiváló lett a BT

A BT kapta a Legjobb Oktatási Együttműködés-díjat a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) tegnapi díjátadóján. A magyar szolgáltatóipar legátfogóbb felmérése alapján a Legjobb Oktatási Együttműködés Kiválósági-díját nyerte el a British Telecommunications.

A szakmai elismerést a Business Services Gála tegnap esti rendezvényén Ésik Róbert, a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) elnöke és G. Nagy Balázs, a Magyar Szolgáltatóipari és Outsourcing Szövetség (HOA) elnöke adták át Szabó Zoltánnak, a BT ügyvezető igazgatójának. A vállalat a díjat széleskörű és komplex középiskolai és felsőoktatási programjaiért nyerte el, melyeken keresztül évente több száz diákot ér el.

A HIPA immáron 4. alkalommal szervezte meg a Business Services Gala díjátadó eseményt, idén szakmai partnerével, a HOA-val együttműködve. A Legjobb Oktatási Együttműködés díját a BT a két szervezet által készített 360 fokos, a szektort munkáltatói és munkavállalói oldalról is vizsgáló országos iparági felmérés eredménye alapján nyerte el, melyben 71 vállalat vett részt, akik az SSC szektorban dolgozók több mint 80 százalékát foglalkoztatják.

? A BT számára kiemelt fontosságú az oktatás támogatása: ez nem csak a cég globális értékrendjének része, hanem a magyarországi központ vállalati kultúrájában is hangsúlyos szerepet tölt be. Örülünk a díjnak, ami egy fontos visszaigazolása annak, hogy a BT az iparág kiemelkedő szereplője. Igyekszünk a szektor együttműködését szorgalmazni olyan területeken, ami minden cégnek fontos, például az oktatás, vagy az iparág ismertségének és elismertségének növelése ? mondta el Szabó Zoltán, a BT ügyvezető igazgatója.

? A BT az elmúlt években az üzleti szolgáltató szektor régiós növekedési ütemének többszörösét produkálva növelte budapesti és debreceni szolgáltatóközpontjának létszámát, és mára több, mint kétezer-ötszáz alkalmazottjával az iparág kiemelkedő szereplőjévé vált. Magyarország versenyképességéhez nemcsak magas hozzáadott értékű munkahelyek teremtésével, hanem az oktatási együttműködéseivel is hozzájárul és képzésein keresztül olyan tudást nyújt a magyar fiataloknak, amellyel megállják a helyüket a XXI. század digitalizációs korszakának kihívásai közt is ? mondta el Ésik Róbert, a HIPA elnöke.

A hazai üzleti szolgáltató szektor egyik legnagyobb munkaadója, a BT jelenleg közel húsz közép- és felsőoktatási intézménnyel működik együtt országszerte, mint például a Debreceni Egyetemmel, a Corvinus Egyetemmel, a BME-vel, az Óbudai Egyetemmel vagy az Edutus Egyetemmel. Legutóbb a kazincbarcikai Irinyi János Református Oktatási Központtal írtak alá stratégiai képzési együttműködést. Az oktatási intézményekben a cég kollégáiból álló önkéntes trénerek üzleti készségfejlesztő kurzusokat, nyelvi képzéseket tartanak több európai nyelven, valamint szakmai-gyakorlati képzéseket nyújtanak a hálózati ismeretek területén. Az oktatás mellett az egyetemi sport elkötelezett támogatója a BT, valamint a tárgyi eszközök adományozása terén is élen jár a szektor szereplői között. Oktatási programjaikkal évente több száz diákot érnek el. A közelmúltban nyitott a cég a köznevelési intézmények irányába is a #mutimitdolgozol kampányával, mely egy kreatív pályázaton keresztül igyekszik bemutatni a foglalkozások sokszínűségét a gyerekek szemén keresztül.

A BT Magyarországon

A BT 1999 óta van jelen Magyarországon. A kelet-közép európai régió üzleti tevékenységét a kezdetektől irányító iroda mellett a cég 2007-ben hazánkban hozta létre európai szolgáltató központját (BT ROC Kft.) ? egy budapesti és egy debreceni irodával. A BT magyarországi tevékenysége az elmúlt 11 év során mára Magyarország egyik legnagyobb és legkomplexebb szolgáltató központjává, és a BT stratégiai bázisává vált. A központ 20 különböző nyelven nyújt szolgáltatást többek közt ügyfélmenedzsment, pénzügyi és számviteli, üzleti adminisztrációs, valamint magas hozzáadott értékű hálózat ? és szolgáltatás tervezés területén a BT leányvállalatai, belső üzleti partnerei, valamint több mint 3000 kormányzati szervezet és multinacionális vállalat számára.

A BT-ről

A BT célja, hogy a kommunikáció erejével jobbá tegye világunkat. A vállalat a világ egyik vezető, kommunikációs szolgáltatásokat és megoldásokat kínáló cége, amely több mint 180 országban áll ügyfelei rendelkezésére. Fő tevékenységei közé tartozik a globális hálózati informatikai szolgáltatások és helyi, országos és nemzetközi távközlési szolgáltatások biztosítása otthoni, munkahelyi és mobil felhasználásra; széles-sávú, televíziós és internetes termékek és szolgáltatások, valamint konvergens fix/mobil termékek és szolgáltatások nyújtása. A csoportnak a fogyasztókat tekintve négy üzletága a következő: Consumer, Enterprise, Global Services, valamint az Openreach. A 2018. március 31-ével záródó pénzügyi évre a BT csoport árbevétele 23 milliárd 723 millió font volt, amelyből az adózás előtti nyereség kétmilliárd 616 millió font. A British Telecommunications Plc. (BT) a BT Group teljes tulajdonú leányvállalata, amely a BT Group valamennyi üzletét és vagyonát felöleli. A BT Group Plc a londoni és a New York-i tőzsdén is jegyzett.

Szóljon hozzá!