ZETApress

hírportál

Kapuzárás Mesevárosban

Mikulás ajándéka45 ezer érdeklődő, köztük 15 ezer gyerek látogatott el az idei Ország Karácsonya rendezvény ingyenes családi programjaira, a Kossuth térre ? tudatta a Kormányszóvivői Iroda.

A Miniszterelnöki Hivatal idén harmadjára rendezte meg az Ország Karácsonya ? Meseváros rendezvényt a Kossuth téren. A Meseváros idén is nagy népszerűségnek örvendett a családok körében: összesen közel 45 ezren látogattak el december 5-e és 23-a között a Parlament elé.

Az Ország Karácsonyfája december 29-én keddig áll még a téren, amikor is leszedik díszeit, majd a fát a Fővárosi Tűzoltóság munkatársai ledöntik és katonák közreműködésével feldarabolják. Az így kapott faanyagot a Miniszterelnöki Hivatal jótékony célra, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat közreműködésével egy hatgyermekes tököli családhoz juttatja el.

A Kossuth téri Meseváros idén is ingyenes, színvonalas programokkal várta a térre érkező családokat. A Mesevárosban lakó Mikulást tízezer gyermek kereste fel dolgozószobájában, a találkozókat közel kétezer fotó örökítette meg. Idén a Miniszterelnöki Hivatal több mint 700 hátrányos helyzetű gyermek részére is lehetővé tette, hogy meglátogassa a Mikulást a Kossuth téri Mesevárosban.

Az ország különböző pontjairól érkező hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek ? amellett, hogy találkozhattak a Mikulással ? egy Parlamenti látogatáson is részt vehettek. A megyei csoportok mellett, a Fóti Gyermekváros, a Kőszegi SOS Gyermekfalu és a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége is küldött gyerekeket a Kossuth téri Mesevárosba. A másik legnépszerűbb programelem a Mikulásvonat volt, amely hétvégenként üzemelt, s amelyen több ezer gyerek utazhatott az adventi időszakban.

A közel három hét alatt a több ezer gyerek és családjuk összesen 220 méter helyszínen ?sütővonattal? sütött bejglit, 50 kiló sültkolbászt és hurkát, 2500 darab kürtőskalácsot, 35 kiló egyéb süteményt, 500 liter forralt bort és 300 liter forró teát fogyasztott el. A rendezvénysorozathoz kapcsolódó oldalnak az elmúlt három hétben közel 25 ezer látogatója volt, akik több mint 120 ezerszer töltötték le az oldalakat, és átlagosan 2 percet töltöttek a blogon.

A Meseváros december 23-án, szerdán ünnepi betlehemes műsorral zárta kapuit. 28-án és 29-én, holnap-holnapután szedik le a 18,5 méteres Felsőcsatárról érkezett karácsonyfa díszeit: az 1800 méteres, 19 ezer darab izzóból álló izzósort, valamint a több mint ezerötszáz bordó és arany gömbdíszt.

A fát a Fővárosi Tűzoltóság munkatársai döntik le, majd katonák segítségével feldarabolják és elszállítják. Az így kapott értékes faanyagot a Miniszterelnöki Hivatal idén is jótékony célra ajánlja fel: a Magyar Máltai Szeretetszolgálat közreműködésével egy rászoruló, hat gyermeket nevelő, tököli családokhoz juttatják el a mintegy két tonna tüzelőanyagot.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Lebontották a karácsonyfát | ZETApress

Szóljon hozzá!