ZETApress

hírportál

Boldog karácsonyt!

Ferencvárosi Kurír I. évfolyam 15. szám

Ferencvárosi Kurír I. évfolyam 15. szám

Tisztelt Ferencvárosi Olvasók! Karácsony van! A szeretet ünnepén kicsit mindenki elfelejti sérelmeit, egész éves gondjait, bajait. Ilyenkor jobban figyelünk szeretteinkre és azokra is gondolunk, akik távol élnek tőlünk ? olvashatjuk a Ferencvárosi Kurír 15. számában.

Sokan töltik idén is az ünnepet szándékukon, akaratukon kívül is egyedül, vagy éppen az utcák téli hidegében. Más családoknál pedig még az ünnepeken sem kerülhet rendszeresen étel az asztalra, a gyerekek pedig már álmodni sem mernek arról, hogy nem létező karácsonyfájuk alá ajándék, játék kerüljön. A legtöbb esetben ezek az emberek önhibájukon kívül jutottak jelenlegi helyzetükbe, és nagyon kevesekre számíthatnak, akik segíthetnek könnyebbé tenni életüket.

Az emberek mellett nagyon sok állatnak is nehéz sors jutott. Legtöbbször emberek miatt! Ezek a kutyák, macskák és más házi- vagy vadon élő állatok még csak nem is tehetnek semmit sorsuk megváltoztatásáért, ezért nekünk kötelességünk gondoskodni róluk is.

Amikor Szenteste fellobbannak az ünnepi gyertyák lángjai, vagy kigyúl a karácsonyfa ünnepi világítása, álljunk meg egy pillanatra, és gondoljunk őrájuk! Azokra, akiknek nem jutott étel, fedél, vagy éppen biztonság. Sokan vannak a világban ilyenek, sokkal többen, mint akik jómódban ünnepelhetnek. Segíteni soha nem késő, legyen szó emberről vagy állatról!

A fenti gondolatok jegyében kívánok Önöknek békés, boldog karácsonyi ünnepet! ? írja Steiner Gábor főszerkesztő. A legújabb számban ? a múlt hetihez hasonlóan ? sok-sok érdekes írás olvasható.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Ferencvárosi évösszesítő | ZETApress

Szóljon hozzá!