ZETApress

hírportál

Kósa Lajos az OSZT új elnöke

Kósa Lajos OSZT-elnökKósa Lajost választotta elnökének tisztújító közgyűlésén az Országos Szövetkezeti Tanács. Jelentős iskolaszövetkezeti múltja mellett, a közérdekű nyugdíjas szövetkezeti szektor létrehozásában vállalt tevőleges szerepe miatt esett rá a választás. Programalkotásában több területet is megnevezett, melyeken a szövetkezeti forma jelent megoldást.

Május 31-én csütörtök délután tartotta tisztújító közgyűlését az Országos Szövetkezeti Tanács. A 2017. évi gazdálkodásról és a 2018. évi tervről szóló beszámoló elfogadása után az alapszabálynak egy új irányítási szerkezet érdekében tett módosítását fogadta el a szervezet legfelső szerve, a Tanács. Döntöttek személyi kérdésekben is, így az Elnökség javaslatára a jelentős diákszövetkezeti múlttal rendelkező, és a közérdekű nyugdíjas szövetkezeti ágazat létrehozásában tevőleges szerepet vállaló Kósa Lajost választotta elnökének. A választás előtt mintegy programalkotásként Kósa Lajos e tapasztalataiból kiindulóan a testület számára vázolta azokat a területeket, ahol a szövetkezetet, mint megoldást elő kívánja mozdítani.

További személyi döntésként az eddigi elnök, Patay Vilmos mellett a testület dr. Fiák Istvánt választotta elnökhelyettesnek. Az Elnökség további tagjai a vezető tisztségviselőt nem adó tagszervezetek képviselői: Jakab István, dr. Zs. Szőke Zoltán, dr. Vadász György, Horváth Gábor, Dolgos Attila és dr. Turi Dénes. A Felügyelő bizottság elnökének Varga Antalt, tagjainak dr. Simon Balázst és dr. Szabó Zoltán választotta meg a testület ? tudatta Holub Katalin.

Szóljon hozzá!