ZETApress

hírportál

Bringával járj munkába!

Bringázz a munkábaFinisbe fordult a Bringázz a munkába! kampány, de még mindig van idő a csatlakozásra és a tekerésre! A május 14-én indult Bam! kampányhoz eddig több mint 5391-en csatlakoztak, és élvezik a bringázás előnyeit a mindennapokban ? tudatta Körmendi Boglárka.

A június 10-én záruló kampány finisbe fordult, de még mindig van lehetőség és idő arra, hogy minél többen részt vegyenek a játékban. A regisztráló munkába tekerők egy négymillió forint összértékű nyereménysorsolásban vesznek részt. A szervezők, a Magyar Kerékpárosklub képviselői nagyon örülnek a magas részvételi aránynak, ahogy a bringázás többi pozitív, számokban mérhető hatásának is.

Május végéig a Bringázz a munkába! kampányban 1934 cég, vállalat dolgozóiként 2142 csapatban 377.166 km-t kerékpároztak a résztvevők Magyarország egész területén, amivel ezeket a megtakarításokat érték el: 6.788.984 kcal energiát égettek el a résztvevők a kerékpározással, 54.304.331 forintot takarítottak meg, s nem utolsósorban 59.969 kg CO2-t csökkentettek!

A kampányban a tekerő városok is versengenek egymással. A május végi adatok szerint az első helyen Budapest áll a maga 17.010 kerékpározással töltött napjával, amit Debrecen és Székesfehérvár követ. A Top 5 megyeszékhely közé további két megyeszékhely: Szeged és Győr került be. A verseny nagyon izgalmas, hiszen többen, így Székesfehérvár és Szeged is szoros versenyben állnak egymással. A Bringázz a munkába! kampány adatainak meghatározását a résztvevők által használt Bike Citizens applikáció biztosítja, ami a kerékpárral megtett napok rögzítése mellett további hasznos szolgáltatásokat is nyújt felhasználóinak, ilyen pl. a City Pack Csomag. Az alkalmazás fejlesztői a Bike Citizens Pro felhasználóinak egy olyan korlátlan letöltésű City Pack csomagot állítottak össze, amiben jelenleg közel 450 város kerékpáros térképe található meg.

A kampány játékában résztvevők között hasznos, a kerékpározáshoz kapcsolódó nyereményjátékokat sorsolunk ki. Az értékes ajándékok összértéke közel négymillió forint. Május végéig három csapat nyereménysorsolás történt meg, az utolsó csapatsorsolásra június 7-én csütörtökön, majd a fődíj nyerteseinek kihirdetésére a kampány lezárása után június 15-én pénteken kerül sor. Fődíjként az Accell Hunland által felajánlott elektromos kerékpárért versenyezhetnek a munkába bringázók, de emellett további értékes nyeremények is várnak rájuk, mint női és férfi kerékpárok, szállás ellátással Magyarországon, MOL Bubi bérlet, belépők vagy tanfolyam részvétel, valamint kerékpáros kiegészítők sora. A nyereményjátékot támogatók sora nagyon széleskörű, többek között Sió, Neuzer, Csepel, Magyar Turisztikai Ügynökség, Donkey Republic, Nemzetközi Shiat-su Iskola, Palatinus Fürdő, Decathlon. A nyeremények teljes listája idekattintva érhető el, míg a kampány támogatóinak nevei idekattintva tekinthetők meg.

A kampány során már eddig is nagyon sok visszajelzés érkezett a résztvevőktől, akik elsősorban a bringázás adta szabadságérzetet, a dugók és a várakozás mellőzését emelték ki. Igazából nagyon örülnek annak, hogy a munkába járást nem egy dobozba zárva töltik. Azt is sokan felfedezték már, hogy ha bringával járnak dolgozni, több időt spórolnak meg, és így több idejük marad a saját városuk felfedezésére. Nem is szólva arról, hogy bringázás közben más szemmel látják a világot, így olyan dolgokat is észrevesznek a környezetükben, amit a buszon vagy autóban ülve nem: új útvonalak, épületek, új kávézó, és még sorolhatnánk.

A Bringázz a munkába! kampányba több cég ? Prezi, NNG, British Telekom, Nokia vagy a Számlazz.hu ? munkatársai, csapatai is bekapcsolódtak. Ezek a vállalatok nagy figyelmet fordítanak arra, hogy a bringával munkába érkező munkatársaknak megfelelő körülményeket biztosítsanak: biciklitároló, ingyenes bicikli szerviz vagy céges közbringa bérlet várja a tekerő alkalmazottakat. A szervezők szerint még biztosan akadnak olyanok, akik még nem próbálták ki a munkába tekerést, ezért arra kérnek minden résztvevőt, hogy mondják el kollégáinak, ismerőseinek, mennyi előnnyel jár a biciklizés, hogy ők is kipróbálhassák ezt a csodás élményt, hiszen emellett még értékes nyeremények is várnak rájuk, ha részt vesznek a Bringázz a munkába! kampányban.

A kampánnyal, a játékkal kapcsolatos minden információ megtalálható a honlapon, de Facebookon is csatlakozhatnak az érdeklődők. A Bringázz a munkába! (Bam!) kampány a Magyar Kerékpárosklub szervezésében valósul meg, az Innovációs és Technológiai Minisztérium, mint a kampány támogatója és a védjegyoltalom jogosultja hozzájárulásával. Válts bringára, tekerj a munkába!

Szóljon hozzá!