ZETApress

hírportál

Balatoni hajóssikerek

BAHART logóSikeresen zárta 2017-es üzleti évét a BAHART. Saját forrásból közel 800 millió forint beruházást valósított meg 2017-ben. A május 23-i közgyűléssel lezárt eredményes és kiemelkedő 2017-es év után a Társaság további fejlesztésekkel és a szolgáltatáskínálat szélesítésével kezdte meg a 172. hajózási szezont és készül a nyári főidényre.

A BAHART középtávú stratégiájának megvalósítása terv szerint halad. Kiemelkedően eredményes évet tudhat maga mögött a Balatoni Hajózási Zrt. az utasszámok ? több tényező együttes hatására ? jelentősen emelkedtek a korábbi évekhez képest. A vállalat május 23-ai közgyűlése 100%-os egyetértéssel fogadta el a BAHART éves beszámolóját, amely szerint a Társaság mérleg-főösszege meghaladja a nyolcmilliárd forintot, a 2017. évi beruházási teljesítménye pedig közel 800 millió forint.

Kollár József vezérigazgató megállapította, hogy a vállalat stratégiában foglalt fejlesztése, modernizálása a terveknek megfelelően alakul. A cégvezető kiemelte annak fontosságát, hogy a Társaság a stratégiai célok megvalósításán tudatos és következetes munkával dolgozik, a vállalat sikeresen halad előre a modernizáció végrehajtásában, amelyet jelez a stratégiai célszámok túlteljesítése, az időarányos feladatok 97%-os teljesítettségi szintje, valamint az utazóközönség számára is érzékelhető megújulás és szolgáltatás bővülés.

A közgyűlés által elfogadott 2017-es üzleti év adatai, eredményei

A balatoni kompközlekedés tekintetében 2017-ben újabb rekord dőlt meg, hiszen ismét egymilliónál több utast szállítottak a kompok a Balaton két partja között. 2017-ben a BAHART egymillió-143 ezer utast szállított Szántód és Tihany között. A forgalomnövekedés mintegy 2% többletet jelent a 2016-os kimagasló rekordévet követően. A személyhajózás esetében is eredményes működésről számolt be a Társaság. 2017-ben a menetrendi, séta- és programhajók által szállított utasok száma ismét meghaladta a 700 ezret, 2016 előtt utoljára 2009-ben regisztrálhatott a BAHART 700 ezer fölötti utasszámot.

Pozitívan teljesített a cég vitorlás üzletága is. 2016 májusában megnyílt a Balaton legnagyobb vitorláskikötő láncának 11. tagja, az Alsóörsi Vitorláskikötő, melyben 2017 áprilisára elkészült a fejlesztés 2. fázisát jelentő újabb 100 bérelhető hely. Párhuzamosan zajlott a fonyódi vitorláskikötő beruházás is, mely szintén férőhely bővülést jelentett. A társaságnál a 11 kikötőben bérelhető vitorlás helyek vonatkozásában a teljes kihasználtság 90%-os. A cég éves nettó árbevétele meghaladta a 2,8 milliárd forintot, a 2017. évi adózás előtti eredménye pedig 144,6 millió forint lett, amely 5,7%-kal magasabb az előző évi értéknél és 4,9%-kal meghaladja a tervezett értéket.

Beruházások, fejlesztések, szolgáltatásbővítés, utasközpontú és ügyfélbarát szemlélet

Tavaly kiemelkedően magas, közel 800 millió forintértékben valósított meg beruházásokat, fejlesztéseket a BAHART. A Siófok katamarán 2016-os teljes-körű felújítását követően a BAHART 2017-ben ismét új hajót bocsátott vízre az utazóközönség számára, a Nemzeti Regatta nevű motoroshajót. A kizárólag saját forrás felhasználásával megújított hajó egy ’60-as években készített vízibuszt váltott ki a flottában. Emellett 2017-ben szintén saját forrásból teljes felújításon esett át a Kossuth komp, mely modern XXI. századi minőségben képes a forgalom kiszolgálására a kompközlekedésben.

A BAHART 2017 augusztusa óta K+F projekt keretében dolgozik egy új iszapvíztelenítő berendezés fejlesztésén és tesztelésén. A Társaságnál egy olyan technológiát alakítanak ki, amely a strandok esetében problémát okozó lágyiszap eltávolítását, helyszíni víztelenítését és zagytérbe való szállítását teszi lehetővé.

Modernizáció, ügyfél-központúság, szolgáltatástartalom fejlesztése ? Ezen alapelvek mentén indult el Nagyszombaton a 172. balatoni hajózási szezon. Változatlan díjakon, színvonalas ügyfél-kiszolgálás mellett vehetik igénybe az utasok idén a BAHART hajózási szolgáltatásait. A Balatoni Hajózási Zrt. középtávú stratégiájának egyik hangsúlyos alappillére az ügyfél-központúság fejlesztése. Ez magában foglalja az ügyfél-kapcsolatok erősítését, a szolgáltatásminőség javítását. Az elmúlt két év során a Társaság számos fejlesztést valósított meg a célkitűzés érdekében.

A teljesség igénye nélkül említhető: a BAHART imázs- és arculatfrissítő kampánya, az utastájékoztatás és kommunikáció intenzitásának növelése, az online hajózási lehetőség kereső modullal ellátott honlap kialakítása, a hajózáshoz kapcsolódó szolgáltatástartalom bővítése, az együttműködő partnerek közreműködésével utaskedvezmények bevezetése, a célállomások rendezvényeihez történő kapcsolódás a menetrendek optimalizálásával. 2018. március végétől üzemel a BAHART Ügyfélközpont, mely a három alaptevékenységi üzletág (személyhajózás, kompközlekedés, vitorláskikötői szolgáltatások) ügyfél-kapcsolatainak központi kiszolgálását látja el a jövőben a különböző ügyintézési csatornákon.

Szóljon hozzá!