ZETApress

hírportál

Rakodóbiztonság kerékblokkolóval

Hörmann Rakodóbiztonság 1Hörmann MWB kerékblokkoló rendszer: biztonságos munkavégzés a rakodóhelyen, mivel a rakodórámpák és dokkoló-állomások a raktári logisztika területén a balesetek gócpontjának számítanak. Ezek megelőzésére, és a veszélyek csökkentése céljából a Hörmann ismét fejlesztett.

A vállalat nevével fémjelzett MWB kerékblokkoló rendszer megakadályozza, hogy a tehergépjármű a rakodási folyamat alatt elhagyja a biztonságos pozíciót! A Hörmann MWB innovációja minden szabványos teher-gépjárműhöz alkalmas ? tudatta Jani Kinga sajtós.

Az alapkomponensekhez tartozik egy 5 méter hosszú kerék-megvezető, amelyen egy elfordítható reteszelőkarral ellátott kocsit lehet egy tetszés szerinti pozícióba tolni. Miután a tehergépkocsi bedokkolt a rakodóálláson, a járművezető a reteszelőkart a működtető kengyellel odavezeti a hátsó kerékhez. Ezután 90°-os elfordulással kicsapódik egy lábtámasz a kerék elé, így munkahelyzetbe kerül, és az erős reteszelőkar gyakorlatilag megakadályozza a tehergépkocsi elgurulását. Ez az összes kerékállás esetén lehetséges, így az MWB minden kívánt helyzetben biztonságosan blokkol. A rakodás végeztével a kireteszelő pedál kényelmesen működtethető és a reteszelőkar is visszahúzható.

Sőt, a kerékblokkoló rendszer egy elektronikus vezérléssel még bővíthető is. Ilyenkor egy ellenőrzőlámpa az MWB-szánról, míg egy külső jelzőlámpa a kerékblokkoló rendszer aktuális állapotáról tájékoztat. Az integrált szenzorok felismerik a kerék pozícióját, és a reteszelőkar helyzetét. Csak ha már a dokkolási pozíció biztosítva van, akkor lehet a rakodóállás kapuját felnyitni. A be- és kirakodás végén a járművezető a reteszelőkart annak munkahelyzetéből ismét nyugalmi helyzetbe fordítja, így a vezérlő egységben automatikusan megváltozik az állapot kijelzés. Annak érdekében, hogy ugyanazon a rakodóálláson cserekonténerek is rakodhatók legyenek, melyekhez nem szükséges kerékblokkoló, a rendszer egy kulcsos kapcsolóval áthidalható. Így a kapu akkor is nyitható lesz a rakodáshoz, ha az MWB rendszer éppen nem blokkol.

Mi indokolta az újabb a fejlesztést? ? A rakodási folyamat során a targoncák rendszerint többször rámennek a rakodórámpára, amely a tehergépkocsi rakfelületén fekszik fel. A be- és kirakodás során, például ha a targonca fékez, a tehergépkocsi kicsit előre mozdulhat és így eltávolodik a dokkolt pozíciótól. A tapasztalatok szerint sajnos ilyenkor még a befékezett tehergépjármű sem nyújtott eddig megfelelő biztonságot. Európa piacvezető ajtó és kapugyártóját Rámpák és kapuk kategóriában már minősítették a Legjobb logisztikai márkának. A vállalat számára a logisztika kiemelt terület, a teljes értékesítésének egyharmadát teszi ki ? nyilatkozta korábban Martin J.Hörmann a német Logistik Journal-nak. Az interjúban a felső-vezető többek közt hangsúlyozta: a Hörmann az utóbbi években sokat dolgozott a folyamatok összehangolásán, az egyedi és kombinált megoldások kidolgozásán.

Hörmann Rakodóbiztonság 2A Hörmann piacvezető előnye, hogy minden rakodási szituációhoz a megfelelő rendszert ajánlja csarnokban és csarnok előtt is a hatékony be- és kirakodás elősegítésére. Optimálisan egymásra hangolt rendszert kínál, amely minőségben, működésben, megbízhatóságban és gazdaságosságban a legjobban megfelel az elvárásoknak, igényeknek. A rakodóállás összes komponense elérhető, ezek mindegyike saját fejlesztésű és gyártású, kiváló minőségű anyagból készült Hörmann termék, a vállalat rakodástechnikai szakértelmét prospektusuk foglalja össze. A Hörmann is részt vesz az április 11-én szerdán nyíló Construmán az A-pavilon 306A standon! A vásártérkép idekattintva letölthető és ugyanitt kedvezményes belépőjegy is igényelhető!

Cégtörténet

A Hörmann céget a múlt század harmincas éveiben August Hörmann alapította, aki ? a személygépkocsik előretörését felismerve ? fantáziát látott a garázskapuk gyártásában. Ehhez megvásárolta egy amerikai mérnök szabadalmát, és bevezette az öreg kontinensen a feltalálójáról elnevezett, egyszerűen működtethető Berry-kaput. Az egyszerűen kezelhető garázsbejárati megoldás az ötvenes években alapozta meg a vállalat sikerét, amelynek Németországon kívül ma már Kínában, az Egyesült Államokban, Franciaországban, Ausztriában, Hollandiában, Belgiumban és Lengyelországban is vannak gyártó üzemei, szám szerint összesen 23. A Hörmann Magyarországon elsősorban garázskapuiról ismert, de jelentős szerepet játszik az ipari kapumegoldások és a fémből készült bejárati ajtók, belső ajtók és tűz gátló ajtók piacán is.

Szóljon hozzá!