ZETApress

hírportál

Népszavazásra gyűjt az ellenzék

Ellenzéki összefogásHorváth Csaba, az MSZP fővárosi képviselője délelőtt a Városház 106-os szobájában bejelentette, hogy kilenc ellenzéki párt összefogott, és közösen gyűjti az aláírásokat azért, hogy a budapestiek népszavazáson dönthessenek az M3-as metró teljes akadálymentesítéséről.

Az ellenzéki politikus, aki november közepén kezdeményezett népszavazást a metró akadálymentesítéséről elmondta, 138 ezer érvényes aláírást kell összegyűjteniük. A megjelent ellenzéki pártok és képviselőik Horváth Csaba, a fővárosi MSZP képviselői csoport vezetője; Őrsi Gergely, az MSZP budapesti alelnöke; Élő Norbert, a DK Budapesti Koordinációs Tanácsának tagja; Pataki Márton, az Együtt budapesti elnöke; Szabadi Viktor, a Liberálisok Budapesti Választmányának elnöke; Csárdi Antal, az LMP fővárosi közgyűlési képviselője; Székely Sándor, a Magyar Szolidaritás Mozgalom elnöke; Kajdi József, a Modern Magyarország Mozgalom elnökségi tagja; Cseh Katalin, a Momentum elnökségi tagja és V. Naszályi Márta, a Párbeszéd elnökségi tagja voltak.

A főváros nem akadályozza a 3-as metró akadálymentesítéséről szóló népszavazási kezdeményezést ? válaszolt Tarlós István főpolgármester és helyettese, Bagdy Gábor mai közleményében. A metró akadálymentesítéséhez nem az empátia vagy a szándék hiányzik, az esetleges tervmódosítás csak pénzügyi forrás kérdése. A referendumot személyében hiteltelen politikus kezdeményezte, aki korábbi városvezetőként semmit nem tett a metró akadálymentesítéséért, másfelől a kérdést meggondolatlanul fogalmazta meg, mert az M3-as metróvonal felújítása megfelel a törvényi rendelkezéseknek. Így a megfogalmazott kérés még népszavazás nélkül is teljesülne. Az utas- és forgalombiztonság alapvető fontossági sorrendjében tudunk dolgozni, és így is sokkal többet valósítunk meg a rászorulók érdekében, mint az MSZP-SZDSZ tette az M2-es metró felújításakor ? közölte a főpolgármester és helyettese.

Szóljon hozzá!