ZETApress

hírportál

Abroncsok a segélyszervezetnek

Abroncsokkal népszerűsítik az adakozást. A Bridgestone is bekapcsolódott az Ökumenikus Segélyszervezet adventi gyűjtőakciójába. Neves olimpikonokkal közösen kétszáz gumiabroncsból rakták ki az Ökumenikus Segélyszervezet 1353-as adományvonalának számait önkéntesek és a Bridgestone munkatársai Piskolti Attila moderálásával.

A látványos szabadtéri installációval a szervezet adományvonalát kívánta népszerűsíteni az abroncsgyártó a Budapesti Kongresszusi Központ előtti parkolóban. A tatabányai vállalat emellett 30 szett gumiabroncsot adományozott a segélyszervezetnek hárommillió forint értékben annak érdekében, hogy a szervezet munkatársai az adventi időszak fokozott szállítási igényeit, majd az ünnepek utáni hétköznapokban felmerülő logisztikai feladatokat is maradéktalanul teljesíteni tudják.

Az Ökumenikus Segélyszervezet immár a 22. alkalommal szervezte meg szeretet.éhség. Országos Adventi Pénzadománygyűjtő kampányát, amelynek keretében az adakozók a szervezet tevékenységét, és így rajtuk keresztül a nélkülözők mindennapjait is segíthetik. Az adománygyűjtés egyik legegyszerűbb és közben legnépszerűbb módja a 1353-as adományvonal, hiszen a szám felhívásával rögtön 250 forintot adományoznak a rászorulók javára. A nagyobb felajánlásokat weboldalukon lehet megtenni, illetve a szervezet adománypontjai mellett a nagyobb postákon is lehet adományozni.

Idén a Bridgestone is csatlakozott az adománygyűjtő akcióhoz. A tatabányai vállalat neves olimpikonokkal ? Kovács Koko István boxolóval és a szeptember közepétől támogatott Csernoviczki Évi tatabányai judóssal ? közösen kétszáz gumiabroncsból rakta ki a Segélyszervezet adományvonalának 1353-as számát. (Évi holnap a szentpétervári Mesterek Tornájára utazik. ? A karácsonyt már itthon töltöm, de kevés időm lesz a pihenésre ? válaszolta kérdésemre.) A Bridgestone ezzel az éjjel-nappal hívható adományvonalra és az adományozás jelentőségére kívánja felhívni a figyelmet.

Az Ökumenikus Segélyszervezet országos intézményhálózatában egész évben végzett feladatok mennyisége ? az országos adománygyűjtés okán is ? az ünnepek táján megnövekszik. A munkatársak összesen 30 autót használnak folyamatosan és ezekkel a járművekkel oldják meg országos intézményhálózatuk szállítmányozási feladatait is. Ez a folyamat nem áll le decemberben, a karitatív szervezet munkatársainak számtalan logisztikai feladatot kell megoldaniuk egész évben. Mindeközben akár több százezer km-t is megtesznek, ezért különösen fontos, hogy az autók abroncsai mindig megfelelő állapotban legyenek. A tatabányai vállalat ebben is támogatni szeretné a szervezet munkatársait: a cég a Segélyszervezet teljes flottáját, azaz 30 autóját új gumiabroncsokkal látta el, így összesen 120 darab abroncsot adományoztak számukra.

? Az installációval és az abroncs adománnyal azokat szeretnénk támogatni, akik maguk is segítenek másokat ? mondta Topolcsik Melinda, a Bridgestone Tatabánya Termelő Kft. ügyvezető igazgatója. ? Bízunk abban, hogy ezzel a hozzájárulással vállalatunk tud abban segíteni, hogy az adományvonalon keresztül befolyó támogatás nagyobb, az abból vásárolt adományok szállítása pedig zökkenőmentes és biztonságos lehessen! ? remélte az igazgatónő.

? Nagy örömmel fogadtuk a Bridgestone felajánlását, hiszen országos és nemzetközi tevékenységünk során sokat vagyunk úton, számos munkatársunk dolgozik az adományok célba juttatásán ? fogalmazott Lehel László, az Ökumenikus Segélyszervezet elnök-igazgatója. ? Az adventi adománygyűjtés évről évre egyre nagyobb segítséget jelent szervezetünk működése és fejlesztése szempontjából. A Bridgestone adománya pedig ahhoz járul hozzá, hogy logisztikai költségeink csökkentésével még hatékonyabban támogathassuk a rászorulókat ? örült az elnök.

Az 1991-ben alapított Ökumenikus Segélyszervezet Magyarország egyik legnagyobb, nemzetközileg is elismert karitatív szervezete. Az alapító egyházak összefogása ma már szakemberek, önkéntesek, adományozók és felelős vállalati partnerek egyre bővülő közösségeként segíti a bajbajutottakat és nélkülözőket. A Segélyszervezet a nemzetiségi, vallási és világnézeti hovatartozásra való tekintet nélkül, a legszigorúbb szakmai és átláthatósági követelményeknek megfelelve nyújt segítséget a rászorulóknak Magyarországon, a Kárpát-medencében és a nemzetközi közösség részeként. A szeretet.éhség. Országos Adventi Pénzadománygyűjtés december 31-ig folytatódik, a szervezet továbbra is köszönettel fogadja a felajánlásokat!

A Bridgestone-ról

A Bridgestone Corporation-t, a világ piacvezető gumiabroncs és gumitermék vállalatát, 1931-ben alapította Shojiro Ishibashi. A cég megörökölte alapítója nevét: az ishi japánul követ jelent, míg a bashi japán jelentése híd. Bridgestone küldetése a cég alapítása óta változatlan: Kimagasló minőséggel szolgálni a társadalmat.

A 2016-os értékesítési adatok alapján a Bridgestone Corporation a világ legnagyobb gumiabroncs és gumitermék gyártó vállalata. A konszern és leányvállalatai a világ 25 országában 180 gyárat üzemeltetnek és több mint 144 ezer munkatársat foglalkoztatnak, termékeit pedig több mint 150 országban értékesítik. A Bridgestone rendkívül széles termékportfólióval rendelkezik. A termékköre 84%-át különböző gumiabroncsok alkotják, míg kínálatának fennmaradó 16%-át gépkocsik gumi alkatrészei, ipari gumitermékek vegyszerek, illetve sporttermékek alkotják.

A Bridgestone Europe-ról

A brüsszeli központú Bridgestone Europe (BSEU) a tokiói központú Bridgestone Corporation leányvállalata. A cég a régió több mint hatvan országában összesen több mint 18 ezer-kétszáz főt foglalkoztat, valamint 14 gumiabroncs és gumitermék gyárat, egy kiemelt K+F központot és egy tesztközpontot működtet.

A Bridgestone Tatabánya Termelő Kft-ről

A Bridgestone Tatabánya Termelő Kft. 2006-ban kezdte meg működését és napjainkra Magyarország egyik legnagyobb abroncsgyárává vált. Alapítása óta a vállalat munkavállalóinak száma több mint kétszeresére emelkedett: míg 2008-ban 361 munkavállalóval kezdődött meg a termelés, addig napjainkban már közel 1100-an dolgoznak a világhírű márkával fémjelzett abroncs gyártásán.

A Bridgestone Tatabánya Termelő Kft. gyárában elsősorban prémium kategóriás gépjárművekre szánt, nagy sebesség indexű, személyautó és terepjáró abroncsok készülnek, több mint 230-féle méretben. Az üzemben a Bridgestone termékcsalád DriveGuard, Turanza és Potenza márkái, valamint a Firestone termékcsalád Roadhawk, Winterhawk és Destination márkái készülnek. A Bridgestone Tatabánya Termelő Kft. beszállítói hálózatát mintegy 750, döntő részben magyar kis- és középvállalat alkotja, amelyektől a cég tavaly 4,6 milliárd forint értékben vásárolt árukat és szolgáltatásokat. A vállalat éves árbevétele 2016-ban 36 milliárd forint volt.

Szóljon hozzá!