ZETApress

hírportál

Siófokról a MikulásGyárba

A Siófoki Mikulás Gyerekhajó indulása előtt tucatnyi ajándékot adott át a BAHART a MikulásGyárnak. A Balatoni Hajózási Zrt. társadalmi felelősségvállalása jegyében az idei ünnepi időszakban is nagy figyelmet fordít a jótékonykodásra és a gyermekekre, mint a jövő reménységeire.

Ezen apropóból ismét egy nemes ügy mellé állt. A dolgozók, illetve a MikulásHajóra érkező utasok körében adománygyűjtési akciót hirdettek. Az így összegyűlt ajándékokat ma délután a Siófoki Mikulás Hajó indulása előtt személyesen adta át a BAHART a MikulásGyár képviselőinek, akik eljuttatják azokat a rászorulóknak. Az összegyűlt adományokat a nagyszakállúra várakozó gyerekek és önkéntesek segítségével pakolták a Mikulásgyár autójába ? tudatta Mihalovics Dóra PR menedzser.

? A MikulásGyár célja, hogy a mély-szegénységben élő nagycsaládoknak segítséget nyújtson, tekintet nélkül arra, hogy ki és miért éhezik. Minden évben közel 200 ezer embernek tudunk segíteni a decemberi időszakban összegyűlt adományokból, elsősorban tartós élelmiszer, tisztálkodási szerek és játékok kerülnek a szervezethez. A MikulásGyárban az önkéntesek az adományokat dobozokba szelektálják, majd eljuttatják őket a megfelelő helyre. A Mikulásgyárnak szüksége van a BAHART-hoz hasonló cégszintű kezdeményezésekre, így nagy örömmel fogadtuk el idén is a mai felkérést az adományok átvételére ? foglalta össze Éskovács Péter a tegnap délelőtt megnyitott MikulásGyár sajtófőnöke a ma délutáni akciót.

? Idén második alkalommal már két kikötőből, Siófokról és Balatonfüredről is indított a Társaság gyerekeknek szóló Mikulás Hajókat, amelyeknek stílusosan a Szent Miklós hajó biztosított helyszínt december első szombatján. A meglepetés varázsműsor végén a Mikulás minden résztvevő gyermeket ajándékkal jutalmazott egész évi jó-cselekedeteikért. A Mikulás Gyerekhajók és az őszi Halloween hajók osztatlan sikere is azt támasztja alá, hogy lehet és érdemes a Balatonon a szezonon kívül is tartalmas programot kínálni, mellyel fel tudjuk hívni a figyelmet a régióra ? mondta el az esemény után Dónucz László a Társaság értékesítési és forgalmi igazgatója.

Mint november 27-én hétfőn megírtuk, szaloncukor jár minden autósnak Mikulás napján a balatoni kompokon! December 6-án a Szántódrév és Tihanyrév között egész évben üzemelő kompokon is kis Mikulás ajándékkal köszönti a BAHART az autósokat. A Balaton két partja között idén is rekord számú utast szállított idén a Társaság, több mint egymillió-százezer főt. A téli időjárás ellenére is biztonságosan, meghirdetett menetrend szerint járnak a kompok, csak extrém hideg időjárás, 8 cm-nél vastagabb jég esetén szünetel a szolgáltatás.

Szóljon hozzá!