ZETApress

hírportál

Lépj velünk és boldogulj!

Lépj velünkHatvanezer euró társadalmi vállalkozásoknak az UniCredit pályázatán: 3. alkalommal hirdeti meg az UniCredit Bank és az UniCredit Alapítvány társadalmi célú pályázatát nonprofit szervezetek számára. A hatvanezer euró összdíjazású Lépj velünk! társadalmi innovációs program idén a társadalmi vállalkozásokra fókuszál.

A program idei egyik újdonsága, hogy már a legjobb 10 pályázót is tanácsadással segítik üzleti tervük finomításában, hogy azt a szakmai zsűri előtt sikeresen mutathassák be. A közülük kikerülő három nyertes a pénzbeli támogatáson túl 12 hónapos szakmai mentorálást kap, hogy a sikeres vállalkozáshoz szükséges üzleti készségeit megerősíthesse. A pályázatok benyújtási határideje 2017. december 17-e vasárnap. A részletes kiírásról az érdeklődő szervezetek idekattintva tájékozódhatnak.

A programba idén olyan nonprofit szervezetek pályázhatnak, amelyek a hátrányos helyzetű csoportok gazdasági kiszolgáltatottságának csökkentését társadalmi vállalkozás megvalósításával és működtetésével kívánják elérni: a vállalkozások egy társadalmi probléma megoldásán dolgoznak, a keletkezett nyereséget pedig visszaforgatják a cél megvalósítása érdekében. A pályázat olyan innovatív megoldásokat díjaz, amelyek abban segítik a hátrányos helyzetű közösségeket, hogy saját erőfeszítéseik révén, fenntartható módon javítsanak életkörülményeiken. A pályázaton két kategóriában hirdetnek eredményt: induló és már működő társadalmi vállalkozások egyaránt jelentkezhetnek

A legjobbnak ítélt 10 szervezetet 1 alkalmas tanácsadással segítik üzleti tervük finomításában, és a zsűri előtti sikeres prezentációra való felkészülésben. Közülük a szakmai zsűri három nyertest választ ki 2018 márciusában. Az összesen hatvanezer euró támogatási összegből a három legjobb pályázó 55 ezer eurót közvetlenül nyerhet el, ötezer eurót pedig az UniCredit Bank munkatársai szavaznak meg az általuk legsikeresebbnek ítélt projekt számára.

A nyertesek komplex támogatást kapnak, a pénzen túl a program részeként a korábbi 6 hónap helyett immár 12 hónapos, személyre szabott mentorálási folyamatban vesznek részt. A mentorálás abban segít, hogy a vállalkozások képességeiket és lehetőségeiket hatékonyan kiaknázva fejlődhessenek, így biztosítva a hosszú távú társadalmi hatást. A szakmai támogatást a program együttműködő partnere, a NESsT Magyarország biztosítja, a mentorálásba az UniCredit Bank vezető menedzserei is bekapcsolódnak.

Maurizio Carrara, az UniCredit Alapítvány elnöke rámutatott: az egyszerű adományozás égető problémákat enyhíthet, de abban is segíteni kell a hátrányos helyzetű csoportokat, hogy kiléphessenek a számukra előnytelen élethelyzetből. ? Mi ezzel a programmal azokat a legjobb megoldásokat szeretnénk megtalálni és díjazni, amelyek nem pusztán anyagilag támogatják a hátrányos helyzetű közösségeket, de motiválóak és jobb jövőt biztosítanak számukra. Ilyen hosszú távon is fenntartható üzleti megoldásokat kínálnak a társadalmi vállalkozások, amelyeknek kezdetben komplex támogatásra van szükségük ? mondta az elnök. ? Ezekben a vállalkozásokban a civil segítő szándék és egy innovatív, jó üzleti ötlet találkozik. Az anyagiakon túl ez utóbbi fejlesztésében is sokat tudunk segíteni önkéntes mentorainkkal, banki kollégáink üzleti és szakmai ismereteinek átadásával ? hangsúlyozta Marco Iannaccone, az UniCredit Bank általános vezérigazgató-helyettese.

A tavalyi év egyik díjazottja, a Nem Adjuk Fel Szociális Szövetkezetei képviselő Veres Marianna konkrét példákkal illusztrálta, miben segítette őket a mentorálási folyamat: A NESsT üzleti képzése során alakítottuk ki a marketing stratégiánkat, és a meleg-konyhánk üzleti stratégiáját. Rengeteget segítettek a bank vezető menedzserei is, az ő révükön kapott végleges formát az értékesítési rendszerünk, és finomodott a vezetési struktúránk is. Alapvetően pedig mindenben meghatározza a szemléletünket, hogy a folyamat végére elkezdtük civilként is otthon érezni magunkat az üzleti életben ? mondta. A mai sajtóreggelinek a Magdolna utcai Nem adom fel Cafe & Bar adott otthont.

UniCredit Alapítvány

Az UniCredit Alapítványt 2003-ban alapították azzal a céllal, hogy hozzájáruljon a szolidaritás és filantrópia fejlesztéséhez mindazokban a közösségekben és területeken, ahol a Csoport tevékenykedik (az európai és Közép-ázsiai régió 17 országában). Pénzügyi források és vezetői készségek átadásával az UniCredit Alapítvány olyan nagy hatású társadalmi projekteket és kezdeményezéseket támogat, melyek helyi vonatkozásúak. A megvalósított projektek esélyt adnak a munkavállalóknak arra, hogy a bankon belül ennek a kultúrának még inkább a részeseivé válhassanak. Az elmúlt 10 évben az Alapítvány több mint 400 olyan projektet és kezdeményezést támogatott, melyeknél a befektetés teljes összege helyi szinten meghaladja a százmillió eurót.

UniCredit Bank

Az UniCredit Bank az UniCredit Csoport tagja, amely egy sikeres páneurópai kereskedelmi bankcsoport és amely teljesen integrált vállalati és befektetési banki szolgáltatásaival, valamint egyedülálló nyugat-, közép- és kelet-európai hálózatával áll 25 milliós ügyfélköre rendelkezésére. Az UniCredit kínálatában a helyi szakértelem nemzetközi hozzáféréssel párosul, ügyfeleinek globális rendelkezésre állást és támogatást nyújt ? páratlan, 14 országra kiterjedő fő piacainak vezető bankjain keresztül és további 18 országban világszerte. Az UniCredit európai bankhálózata Olaszország, Németország, Ausztria, Bosznia-Hercegovina, Bulgária, a Cseh Köztársaság, Horvátország, Magyarország, Oroszország, Románia, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia és Törökország piacára terjed ki.

NESsT

A TNESsT a feltörekvő piacgazdaságok legégetőbb társadalmi problémaira nyújt megoldást fenntartható társadalmi vállalkozások támogatása és fejlesztése révén. A Latin-Amerikában és Közép-Európában működő NESsT a társadalmi vállalkozások katalizátora, finanszírozási megoldásokat és szakmai tanácsadást biztosítva a szervezeteknek.1997-es alapítása óta több mint nyolcmillió dollárt fektetett be a társadalmi vállalkozásokba, valamint mintegy 3300 társadalmi vállalkozást képzett és fejlesztett negyven országban.

Szóljon hozzá!