ZETApress

hírportál

Vízibirodalom Újpesten

Jövő nyáron nyílik meg Budapest új látványossága. Közép-Európa legnagyobb fedett élményfürdője és wellness-szállodája mintegy 17 milliárd forintos költséggel az újonnan épülő északi M0-ás Duna-híd pesti hídfője mellett, jól megközelíthető helyen, 8,6 hektáros hektáros területen várja majd a látogatókat 2008. harmadik negyedévétől, tudtuk meg a ma délelőtti sajtótájékoztatón az Európa Rendezvényhajón.

A két éves előkészítő munka után megindult fejlesztés az InterEstate Ingatlanfejlesztő Zrt. beruházásában, a CIB Bank és a Hypo Alpe Adria Bank hosszúlejáratú hiteleinek segítségével történik. Az InterEstate Zrt. tavaly hozta létre a projekt megvalósítására az Aquaworld Zrt-t, amely a beruházási költség húsz százalékát finanszírozza. A konzorcium-vezető CIB Bank és a társfinanszírozó Hypo-Alpe Adria Leasing Zrt. a költségek nyolcvan százalékát biztosítja, euró-alapú, tizenöt éves futamidejű hitel formájában.

Az épületkomplexum terveit a Canor Kft. készítette el, Ráth András vezető tervező irányításával. Az építési munkák a mélyalapozással decemberben kezdődtek meg. A generál-kivitelezésre külön pályázatot írt ki a beruházó, ennek eredménye még ebben a hónapban nyilvánosságra kerül. A műszaki átadás jövő júniusára várható, amelyet egyhónapos próbaüzem követ.

Az élményfürdő-komplexum elkészülése után mintegy 350 új munkahelyet teremt. Az új élményfürdő belépőjegyeit a hasonló típusú létesítmények átlagos árain kínálják majd, hétköznap délelőttönként pedig kifejezetten alacsonyak lesznek. A kora reggeli órákban az úszni vágyókat az átlagos budapesti uszodaárakon látják vendégül a Vízibirodalomban.

A külföldiek is keresni fogják

Az Aquaworld projekt a hazai ingatlanfejlesztések között a nagyberuházások kategóriájába tartozik. Kiváló fekvése és szolgáltatásai miatt minden esély megvan arra, hogy az Aquaworld Budapest kiemelkedő belföldi és külföldi turisztikai célponttá, a fővárosiak és a szomszédos települések lakóinak kedvelt találkozóhelyévé váljon. Budapest fürdővárosi hagyományait megújító új idegenforgalmi szimbóluma lehet Magyarországnak.

A mai nappal kezdetét veszi Európa legnagyobb jelenleg épülő fedett élményfürdő- és szálloda-együttesének fejlesztése. Az Aquaworld Vízibirodalom és Ramada Plaza Hotel Komplexum csúcstartó lesz a maga műfajában. Magyarországon és Közép-Európában méretei és szolgáltatásai alapján nem lesz párja, elkészülésekor az Amszterdamban működő után a második legnagyobb lesz a kontinensen, műszaki kialakításában pedig olyan speciális, az űrkutatás során kifejlesztett eljárásokat is alkalmaznak, amelyek ritkaságszámba mennek az egész világon.

Kiváló fekvése és szolgáltatásai miatt minden esély megvan arra, hogy az Aquaworld kiemelkedő belföldi és külföldi turisztikai célponttá, a fővárosiak és a szomszédos települések lakóinak kedvelt találkozóhelyévé váljon. Budapest fürdővárosi hagyományait megújító új idegenforgalmi szimbóluma lehet Magyarországnak.

Óriáscsúszdáról a melegvízbe

A vízi élményközpontot 73 méter átmérőjű, hétemelet magas óriási kupola fedi. Ez a kupola olyan széles, hogy alatta a világ valaha élt leghatalmasabb állatából, a kékbálnából egy egész család kényelmesen elférne. A hatodik emelet magasságából induló csúszdákhoz panorámalift szállítja a vendégeket, akik összesen kilencszáz méter hosszú csőrendszeren keresztül jutnak vissza a fedett fürdőtérbe. A csúszdákon kívül ugró-torony, napozóterasz, pihenőhely, étterem, bár, játszóház, gyermek-rendezvényterem, mesefigurás gyermekfürdő, úszómedence, hullámmedence, több jacuzzi, szolárium, élménymedence és télen-nyáron fűtött kerti medence, parkosított strand is várja a látogatókat.

Világszerte ritkaságnak számít a kupola alatt elhelyezkedő különleges szörfmedence. Az élményfürdőhöz kapcsolódó szaunák, gőzkamrák, wellness- és fitness-szolgáltatások, sportpályák minden igényt kielégítenek. A keleties, trópusi hangulatról a medencék által körülölelt monumentális Angkor-romtemplom és függőhídrendszer, a dús trópusi növényzet, valamint a mandala-medence és a csendesfürdő nyugodt, relaxációra alkalmas világa gondoskodik.

A monumentális fürdőszintből emelkedik ki hétemelet magasan az exkluzív ötcsillagos Ramada Szálloda, amely 261 szobával, 48 lakosztállyal, 550 fős konferencia-teremmel, több étteremmel és dunai panorámával várja a világ minden tájáról érkező vendégeket. A rangos szakmai díjakkal elismert beruházó, az InterEstate Zrt. két évtizede foglalkozik ingatlanfejlesztéssel, nevéhez fűződik egyebek mellett a közeli Homoktövis lakókert, a Csillaghegyi és Testvérhegyi lakókert, valamint a Home Center építési és lakberendezési üzletközpont.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » Kész a vízibirodalom

Szóljon hozzá!