ZETApress

hírportál

Tegyél jót! Szátokon

Tegnap a Szülők Háza Alapítvány Tegyél jót! projektjének keretében önkéntes családokkal közösen a szátoki Margaréta Gyermekotthonba látogatott, ahol a Rendi takarítócsapatának segítségével megszépítették a gyerekek otthonát.

A rendezvényen részt vettek a Class FM műsorvezetői: Janklovics Péter, Pataki Zita és Stohl András is, akik jó hangulatú beszélgetés keretében meséltek a gyerekeknek pályájuk alakulásáról. A beszélgetés során Stohl András kitért arra, milyen fontos számolni a saját tetteink következményeivel, valamint biztatta a gyerekeket, hogy kerüljék el a bűnelkövetés útját, és találják meg azokat a dolgokat az életben, amiket szeretettel és lelkesedéssel tudnak csinálni. Saját példáján keresztül mutatott rá arra, hogy ha hibázunk is az életben, mindig van miért felállni, és a legnehezebb időszakok után sincs késő az újrakezdéshez.

Pataki Zita felajánlotta, hogy a jövőben szívesen mentorálja interneten keresztül a szátoki gyerekeket, segíti őket a tanulmányaikban való felzárkózásban, és szívesen beszélget velük az élet különböző területein felmerülő kérdéseikről. Janklovics Péter a humor fontosságát hangsúlyozva saját tapasztalatain keresztül világított rá arra, hogy mekkora segítség lehet a humor a nehezebb élethelyzetekkel való megküzdés során is.

A Rossmann Magyarország Kft. képviseletében Tóth Éva szervezetfejlesztési csoportvezető és Gigler Anita személyzeti vezető vett részt az eseményen, akik átadták a cég tisztító- és tisztálkodószerekből álló adományát, megismerkedtek a gyerekekkel, és szükségleteiket felmérve jelezték, hogy a továbbiakban személyre szabott módon is támogatnák őket. A délután folyamán Fábián Éva, a Neoton Família alapító tagja is ellátogatott a gyerekotthonba, aki az éneklésen túl egy rögtönzött énekóra keretében készségesen meghallgatta a tehetséges gyerekeket és hasznos tanácsokkal látta el őket.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=O2faqVEaiKQ[/youtube]

A Tegyél jót! élménynapok elmaradhatatlan része az aktív sporttevékenység is, aminek megszervezését és lebonyolítását ezúttal Arany Virág ultrafutó és tereprallye versenyző vállalta. Az Alapítvány munkatársai és önkéntesei már egy éve meglehetősen jó kapcsolatot ápolnak a szátoki Margaréta Gyermekotthonnal, ahova ezúttal az otthon igazgatója hívta meg őket, aki a jelenlévő nevelőkkel és gyerekekkel egy közös ebédre is vendégül látta csapatukat.

A Szülők Háza Alapítvány által tavaly novemberben elindított Tegyél Jót! program hosszútávú célja a hátrányos helyzetből indult gyermekek társadalmi integrációjának segítése az élménynapokon túl a gyermekekkel való folyamatos kapcsolattartáson és mentoráláson keresztül. Tevékenységükről bővebben weboldalukon vagy Facebook-oldalukon olvashatunk ? tudatta a Szülők Háza Alapítvány.

Szóljon hozzá!