ZETApress

hírportál

Szegeddel példálózott Botka

Ünnepi beszédVissza kell térni Európához, Szent István király intelmeihez! – jelentette ki a szegedi polgármester délelőtt a Tisza-parti megyei jogú városban. – Akkor tudunk boldog, összetartozó nemzete lenni a Kárpát-medencének, ha nagyobb felelősséget vállalunk egymásért, határon innen és túl is – mondta Botka László a Széchenyi téren.

A Szegedi Önkormányzat Szent István király és Gizella szobránál tartott ünnepségén az MSZP miniszterelnök-jelöltje úgy fogalmazott, a hazafiság számára azt jelenti, hogy a következő nemzedéknek is megóvjuk történelmi, kulturális örökségünket, szétszakadó társadalmunkat pedig ismét egybeforrasztjuk. A csongrádi megyeszékhelyen az elmúlt években elért eredményeket sorolva Botka László kijelentette, magyar emberként nem elégedhetünk meg azzal, hogy saját otthonunkban, a város falain belül rendet látunk.

A polgármester nem hagyhatja, hogy miközben a szegedieknek a lehetőségekhez képest jó élete van, a város szépen gyarapszik, az ország nagyobbik fele egyértelmű vesztese lett az elmúlt éveknek – láttuk-hallottuk a Hír TV helyszíni közvetítésén. A szocialista politikus szerint Szent István álma beteljesületlen maradt, hazánk egyre távolabb kerül Európától. Csongrád megye és az ország hét fejlesztési régiója közül további három az unió legszegényebbjei közé süllyedt, az emberek többségének sorsa rosszabbra fordult.

Az új kenyér megáldásaAz emberek joggal érezhetnek dühöt és elégedetlenséget, ha az ország állapotára gondolnak, mert a nemzet vezetői nem tesznek semmit azért, hogy a helyzet megváltozzon – monda Botka László. A szocialista politikus kitért arra, az elmúlt hónapokban országjárásra indult, hogy a szegedi példát ajánlja mintául. Olyan átfogó programot dolgozott ki, amely központi eleme a szegénység, a társadalmi egyenlőtlenségek csökkentése és az ordító igazságtalanságok megszüntetése. A leszakadó családokról, az idősekről, az oktatás, az egészségügy problémáiról beszélve a polgármester hangsúlyozta, az egész ország tanulhatna abból, amit Szegeden elértek. Beszédét követően Kiss-Rigó László Szeged-csanádi megyés püspök megáldotta az új kenyeret a Szegedi Önkormányzat augusztus 20-i ünnepségén.

Szóljon hozzá!