ZETApress

hírportál

Észak-Magyarországon is sokan pályáztak

Folytatódik az Otthon Melege ProgramMár több mint 26 ezren igényeltek támogatást háztartási nagygépük cseréjéhez. Az Otthon Melege Program háztartási nagygép-csere alprogramját az Észak-magyarországi Régióban is óriási érdeklődés övezte, eddig tízezernél is több pályázó jelezte támogatási igényét ? tudatta az NFM Kommunikációs Főosztály.

Az elmúlt hét folyamán az első két régióból összesen több mint 16 ezer pályázó jelentkezett a hűtő- vagy fagyasztókészülékek, mosógépek, mosó-szárítógépek energia-megtakarítást eredményező cseréjére, melyekről idekattintva olvashatunk. Az Észak-magyarországi Régióból a pályázatokat ma 13:30-ig várták, ezt követően a pályázatbenyújtás lehetőségét határozatlan időre felfüggesztették. A folytatásban elsőként a Nyugat-dunántúli Régióban élők nyújthatnak majd be pályázatot augusztus 16-án szerdán 08 órától elektronikus úton, a pályázati portálon keresztül.

A pályázati adatlap előzetesen is kitölthető. Ha valakinek nincs számítógépe, elektronikus elérhetősége, otthoni vagy munkahelyi internetes kapcsolata, esetleg a pályázatbenyújtás időszakában olyan helyen tartózkodik, ahol az ügyintézés akadályokba ütközik, annak lehetősége van segítséget kérni olyan személytől, aki helyette, a nevében eljárhat. Ez esetben csupán a Pályázati Útmutatóhoz mellékelt meghatalmazotti nyilatkozatot kell kitölteni.

Az Otthon Melege Program keretében meghirdetett családbarát pályázati konstrukciók célja, hogy gyors, megfelelő intenzitású támogatáshoz juttassák a háztartásokat az ország egész területén. Így nemcsak a korszerűsített ingatlanok energia-felhasználása csökken, hanem mérséklődik a hazai szén-dioxid-kibocsátás is. A 2014 szeptemberében indult program már több mint 130 ezer háztartás energiahatékonyságát javította.

1 hozzászólás

  1. 33 ezer fő fölött van a háztartási nagygépek cseréjéhez támogatást igénylők száma. Az Otthon Melege Program keretében elérhető pályázatot ma a nyugat-dunántúli régióban is óriási érdeklődéssel fogadta a lakosság, eddig közel 6800 pályázó jelezte támogatási igényét.

    Az elmúlt tíz napban összesen több mint 33 ezren jelentkeztek az első négy régióból a háztartási nagygépek (hűtő- vagy fagyasztókészülékek, mosógépek, mosó-szárítógépek) energia-megtakarítást eredményező cseréjére. A Nyugat-dunántúli Régióból a támogatási kérelmeket ma 13 óráig várják, ezt követően a pályázatbenyújtás lehetőségét határozatlan időre felfüggesztik. A folytatásban elsőként a Dél-dunántúli Régióban élők nyújthatnak majd be pályázatot augusztus 21-én hétfőn 08 órától elektronikus úton, a pályázati portálon keresztül.