ZETApress

hírportál

Kunszállásról a Balatonra

Tihanyban köszöntötte ma a BAHART a félmilliomodik személyhajó utasát! Fokozódott a kereslet a menetrendi, illetve az idei szezonra tovább színesített és kibővített hajós programkínálat iránt ? tudatta Mihalovics Dóra PR és marketing vezető.

Az előzetes prognózis alapján és köszönhetően a hét eleji hűvösebb kirándulóidő hatására megnövekedett utasforgalomnak, a BAHART ma délben köszöntötte félmilliomodik személyhajó utasát, akit a sajtó és a hajón utazók jelenlétében értékes nyereménnyel ajándékozott meg. A félmilliomodik komputas július 24-ei köszöntéséről idekattintva olvashatunk.

Szerda délelőtt 12 óra és 12:20 perc között 3 hajó érkezett közel egyszerre a tihanyi BAHART kikötőbe: Siófokról, Balatonlelléről és Balatonföldvárról összesen több, mint 600 utassal a fedélzetükön. A hajókon utazók közül sorsolással döntötték el a BAHART munkatársai, hogy ki lesz a szerencsés nyertes. Babar Krisztián és családja Kunszállásról érkezett családi nyaralásra a Balaton déli partjára. A szerencsés család a Balatonboglárról 12:15-kor Tihanyba érkező menetrendi hajóról leszállva vehette át az ötvenezer forintos BAHART Joker Kártyát, mellyel jövő év végéig bármikor további hajós élményeket szerezhetnek akár barátaikkal is kiegészülve a BAHART menetrendi, program- és sétahajóin vagy akár az év minden napján üzemelő balatoni kompokon. A BAHART partnere, a Playmobil jóvoltából a szerencsés nyertes család egy értékes játékszettel is gazdagodott a kicsik nagy-nagy örömére.

? A szezon eddigi alakulása alapján bizakodó a Balatoni Hajózási Zrt. vezetése, hiszen az előzetes várakozások szerint a társaság két kiemelt üzletága, így a személyhajózás és a komp ágazat is sikeresen teljesít a 2017-os szezonban, így idén is akár rekord-közeli évet zárhat az utasszámok tekintetében a Társaság. Köszönhetően a rendkívül kiemelkedő eredményt hozó első félévnek, a több hetes kánikulai időjárás ellenére is továbbra is 2-3% többlet mutatkozik a menetrendi utasforgalomban, míg a séta- és programhajózást is magában foglaló teljes utasszám esetében a tavalyi ? egyébként rekordot jelentő ? évvel megegyező forgalmi adatokat regisztráltunk idáig ? összegezte Veigl Gábor, a BAHART gazdasági és stratégiai vezérigazgató helyettese.

A Balatonra látogató belföldi és külföldi vendégek a korábbi évek sikeres eredményeihez képest is nagyobb arányban keresik a hajós programlehetőségeket, így akár önálló programként, akár a települések élménydús elérésének közlekedési eszközeként is igénybe veszik a személyhajókat és kompokat.

? A Balatoni Hajózási Zrt. a legfrekventáltabb napokon akár húszezer utast is szállít a Balaton egészét tekintve. Az átlag napi utasszám a nyári kiemelt időszakban 10-13 ezer fő. A főidényben naponta átlagosan csaknem ezer utast szállítanak Tihanyba BAHART hajói, ami azt jelenti, hogy minden hetedik utasunk Tihanyt választotta úti célként. A menetrendi hajózást az utóbbi két szezonban újrapozicionáltuk, melynek keretében a hajózási élmény mellett a célállomások látnivalóira, programjaira, rendezvényeire is felhívjuk az utazók figyelmét, ebben számos település és turisztika attrakció a partnerünk és több területen együtt tudunk velük működni a turistaigények minél színvonalasabb és tartalmasabb kiszolgálása érdekében. Partnerünk, a Playmobil jóvoltából az idei főszezonban már a menetrendi hajókon is találkozhatnak az utasok játszósarokkal, ahol animátorok segítenek lefoglalni a legkisebbeket kreatív játékokkal, így válik a teljes családnak igazi élménnyé a hajózás. Nem véletlenül hangoztatjuk a szolgáltatás szlogenjét, miszerint Az élménhez hajó visz! ? mondta el az ünnepségen Dónucz László, a Balatoni Hajózási Zrt. értékesítési és forgalmi igazgatója.

Az idei augusztus még számos hajós programot kínál a Balatonra érkezőknek. Egészen az iskolakezdésig indulnak varázshajók, bulihajók, sétahajók a BAHART kikötőkből, így az augusztus 20-a utáni időszakban itt pihenők is élvezhetik a hajózás adta élményeket. Remek családi programnak ígérkezik az augusztus 25-e délelőtti családi kompkoncert a MOL Nagyon Balaton jóvoltából, ahol a játékok mellett az Alma együttes bűvöli el a gyerekeket zenéivel. Augusztus 20-án hagyományok szerint indít a Balatoni Hajózási Zrt. tűzijátéknéző hajókat szerte a Balatonon. Idén 11 kikötőben összesen 19 járat fedélzetéről élvezhetik az utasok a tó közepén a parti tűzijátékok színkavalkádját.

A Balatoni Hajózási Zrt. ? az utazóközönség igényeit felmérve ? 2017-ben megújította a hajózással kapcsolatos kedvezményrendszerét és bevezette a BAHART kártyákat. A mai szerencsés félmilliomodik személyhajó utas is egy ötvenezer forintértékű BAHART Joker Kártyával gazdagodott Tihanyban. A BAHART kártyák bevezetésével jelentősen bővül a kedvezményesen igénybe vehető szolgáltatások köre, hiszen a kártyaegyenleg a kompközlekedés mellett bármely menetrendi, séta-, főidényi tematikus programhajóra, sőt a gyorshajókra is felhasználható! A megváltott kártyaegyenleg a vásárlástól számított következő év december 31-ig használható fel. Ezzel jelentősen növekedett a kedvezmény felhasználhatóságának időszaka. A BAHART kártyák használata nem kötődik a kártyabirtokos személyéhez, a kártya tulajdonosa ugyanis átadhatja kártyáját felhasználásra másnak (pl. családtag, munkatárs, barát) is.

Három különböző egyenleggel lehet jelenleg kártyát vásárolni: 50 ezer forint (10% vagy 15%), 100 ezer forint (12% vagy 17%) és 250 ezer forint (15% vagy 20%). A kártyaegyenleghez társulnak az utazások során érvényesíthető százalékos kedvezmények, a nagyobb mértékű kedvezményt akkor lehet igénybe venni, ha a kártyaegyenleget Mastercard / Maestro bankkártyával egyenlíti ki a vásárló. A BAHART kártyák speciális verziója az Ajándékkártya, mely két egyenlegösszeggel (ötezer forint vagy tízezer forint) vásárolható és ennek révén hajózási élmény adható ajándékba.

Szóljon hozzá!