ZETApress

hírportál

Újra gazdát cserélt az Eiffel Palace

Egyedülálló hozamok által visszaigazolt piaci érték. Az eredetileg 1893-ban épült, műemléki védettséget élvező Eiffel Palace három év alatt másodszor került értékesítésre, mindkét alkalommal a hazai ingatlanpiaci környezethez viszonyított legjobb hozammal ? tudatta Rézműves Ildikó marketing & PR igazgató.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) három éve, 2014 augusztusában közvetlenül az ingatlant fejlesztő Horizon Development Kft-től vásárolta meg az épületet 45,3 millió eurós áron, 6,5% körüli hozamon, majd 2017 augusztusában 53,8 millió euróért, közel 20% haszonnal, 5% körüli hozamon adta el azt a luxemburgi székhelyű Corpus Sireo Real Estate befektetési alapnak.

A korhűen helyreállított és műszaki tartalmában tökéletesen modernizált 125 éves épület által képviselt folyamatos értéknövekedés az ingatlanfejlesztő sikeresen megvalósított, jól átgondolt építészeti koncepciójának és üzleti modelljének eredménye, amely most a nemzetközi befektetői térképre is felhelyezte az elegáns irodaházat. A Pesti Hírlap és a Légrády (majd Zrínyi) Nyomda egykori székháza neves műemlékvédelmi, fenntarthatósági, ingatlanfejlesztési, építészeti és kivitelezési versenyeken bizonyult Közép-Kelet-Európa és a világ legjobb épületének, 2013 és 2015 között összesen 18 díjat begyűjtve.

Az irodaház röviddel 2014-es átadása után már 100%-ban bérbeadásra került elismert hazai és nemzetközi cégekkel kötött hosszútávú szerződések révén, így magas hozamú, értékes befektetési termékként kerülhetett értékesítésre még ugyanebben az évben. A múlt héten bejelentett második értékesítési tranzakciót követően kijelenthető, hogy az Eiffel Palace a hazai irodaházakkal történő összehasonlításban minden idők legmagasabb hozamát biztosítja mindenkori tulajdonosának.

? Véglegesen megcáfolódott az a ? politikai felhangokkal átitatott, nem ingatlanszakmai szempontok szerint mérlegelt, mégis széles körben publikált ? kijelentés, miszerint az Eiffel Palace piaci áron felül talált vevőre 2014-ben. Tökéletes pénzügyi visszaigazolás és szakmai visszajelzés, hogy a Magyar Nemzeti Bank három év elteltével ilyen magas haszonnal tudta újraértékesíteni a cégünk által fejlesztett presztízs irodaházat. A piac számára ismét megerősítésre került, hogy az Eiffel Palace egy igazi ? globálisan is figyelemre méltó ? ingatlanfejlesztési sikertörténet, pénzügyi szempontból vizsgálva pedig egy maximális kihasználtsággal működő, stabil, biztonságos, értékálló befektetés ? értékelte Kovács Attila, a Horizon Development ügyvezető partnere a projekt három éve töretlen, szakmai és pénzügyi sikerét.

Szóljon hozzá!