ZETApress

hírportál

Forradalmi ötleteket!

Veres RitaŐrült ötleteket is várnak a munka világának forradalmasítására. A legjobbakat ki is próbálják ? hallottuk délelőtt a Gateway Office Parkban, a Dunavirág utcai Tower 1. IV. emeletén, az Aon Hewitt Magyarország tárgyalójában.

Hogyan lehet a technológiai robbanás hatásaira felkészülni a munka világában? Vajon melyik forgatókönyv érvényesül majd? Eljön a jólét ideje, amikor nem, vagy alig kell dolgoznunk, mert minden munkafolyamatot elvégeznek a robotok és az automatizmusok, vagy a változás hatalmas munkanélküliséget, még jobban növekvő egyenlőtlenséget hoz? Ne várjunk arra, hogy majd valami történik, váljunk jövőkutatóvá! ? javasolta Veres Rita, az Aon Magyarország humánerőforrás cég vezetője, a jövővel foglalkozó, szilícium völgyi egyetem, a Singularity Unversity magyar nagykövete.

2020-ra, vagyis három év múlva az Egyesült Államokban várhatóan a munkaerő 40%-a szabadúszó lesz és ötmillió munkahely szűnik meg. Magyarországon is egyre nagyobb az igény a rugalmas munkavégzésre, ahol nincs kötelező törzsidő és a kollégák maguk választhatják ki, hogy milyen projekten szeretnének dolgozni. Az emberek hosszútávon munkaélményt, nem alkalmazotti státuszt keresnek. Van olyan ötleted, ami forradalmasítja a munka világát? címmel hirdetett versenyt az Aon Magyarország, ahova a valóságtól elrugaszkodott, merész, igazi Moonshot ötleteket is várnak, nem csupán humánerőforrás szakemberektől, hanem egyetemistáktól, startupperektől, cégvezetőktől, mérnököktől, olyanoktól, akik látják, hogy jobb a változások elé menni, mint tétlenül várni azt.

Pályázni egyszerűen, egy tweet, vagyis maximum 140 karakter hosszúságban lehet weboldalukon, amit egy egy perces videóval is ki lehet egészíteni. A legkreatívabb 120 ötlet gazdája augusztus 24-25-én csütörtök-pénteken egy 24 órás versenyen, csapatokat alkotva dolgozhat a legjobb témákon, amit aztán a zsűri elé visznek és élőben is közvetítenek. A három legjobb ötlet gazdája az október 26-i HR Festen 800 cégvezető előtt mutathatja be projektjét. Szeretnénk megújítani a munka világát és új, tehetséges ötleteknek teret adni, mert a legtöbb cégben óriási az igény a változásra, mindenhol küzdenek a tehetségek megszerzésével és megtartásával ? mondta Uzsák Éva Virág, az Aon Innováció és PR vezetője.

Veres Ritának, versenyt kiíró cég vezetőjének több Moonshot ötlete is van. Az egyik a 12 hónap alatt megszerezhető szakmát célozza meg. Veres szerint annyira gyorsan alakulnak át a szakmák, és az is, hogy milyen dolgozói tudásra, képességekre van a vállalatoknak éppen szüksége, hogy egy letölthető tudást kellene létrehozni a mesterséges intelligenciára, kiterjesztett valóságra, exponenciális technológiára építve. Vagyis olyan tanulási közeget kell lehetővé tenni, és úgy szeletelni a munkákat, a szakmákat, hogy bármilyen szakma megtanulható legyen 12 hónap alatt.

Verő Barbara, a Nestlé HR igazgatójának ötlete szerint a jövő világában a hr problémák megoldására olyan új funkciók jönnek létre, amelyek ma még nem is léteznek. ? Szerintem közelebb fog egymáshoz esni a talent management és az innováció, mint a bérszámfejtés és a tréning. Ezeket kéne összeházasítani, hogy valami korszakalkotót hozzunk létre! ? mondta Verő Barbara.

A versenytől Friedl Zsuzsanna, a Magyar Telekom HR vezérigazgató-helyettese olyan ötleteket remél, amelyeket ki is próbálhatnak a cégnél pilot projektben. A Telekom több, mint hétezer dolgozójából ugyanis 4500 jövőre beköltözik a most épülő modern székházba, és a költözés, illetve az együttélés sok kihívást ad nekik majd. Már régóta dolgoznak azon például, hogy megismertessék és bevezessék a munkavállalókat a távmunkába, de ehhez is szívesen fogadnak a versenyen keresztül további ötleteket.

Rolek Ferenc, a Budapest Bank HR-vezetője szerint a régi multinacionális nagyvállalati kultúra mellett elmenőben van az idő. Olyan pragmatikus, jól megvalósítható projektötletek érdekli őket, amellyel a munkaerőt jobban meg lehet tartani. Az Y-generációt megtartása és a különböző generáció együtt dolgozása óriási kihívás ma minden vállalat számára.

Szóljon hozzá!