ZETApress

hírportál

Batiz már csak családjának él

Családi okok miatt távozik hivatalából a Kormányzati Kommunikációs Központ kommunikációs igazgatója, Batiz András a magánszektorban folytatja pályáját. Az év végével távozik a kommunikációs igazgatója. A Miniszterelnöki Hivatal kommunikációs szakállamtitkára 27 hónapig dolgozott a hivatalban. Döntését családi okokkal indokolta. Több időt és figyelmet szeretne fordítani féléves kisfiára.

Batiz két éve állt az első Gyurcsány-kormány szolgálatába. Előbb László Boglárral ketten, majd tavaly szeptembertől egyedül töltötte be a kormányszóvivői posztot. Augusztus 1-jétől az újonnan alakult Kormányzati Kommunikációs Központ kommunikációs igazgatója lett, szakmai irányítása alá tartozott a Kormányszóvivői Iroda, a Sajtóiroda, valamint ő koordinálta a kormányzat fizetett kommunikációs eszközeinek használatát.

Szilvásy György kancelláriaminiszter tudomásul vette a kommunikációs igazgató döntését, hozzátéve, hogy Batiz munkája mind kormányszóvivőként, mind kommunikációs igazgatóként sikerrel járult hozzá a kormány döntéseinek hiteles tolmácsolásához. Batiz András tervei szerint a magánszektorban folytatja pályafutását. December 31-ével fogadta el a kormányfő Tóth Miklós szakállamtitkár lemondását is. A korábban helyettes államtitkárként dolgozó szakember az üzleti szférából kapott ajánlatot.

Elkelt a 84 eladásra kínált minisztériumi autó

A Porsche Hungária Kft. vásárolhatja meg azt a 84 minisztériumi autót, amelyet egy tételben értékesít a Központi Szolgáltatási Főigazgatóság. Mint korábban megírtuk, a kormány a takarékosság jegyében összesen 341 gépkocsival csökkenti a minisztériumok autóállományát, ami negyven százalékos csökkenést jelent a kormányváltás előtti állapothoz képest.

Az értékesítésre kiírt pályázatból befolyó bevételt a kormány a hátrányos helyzetű, tehetséges gyermekek továbbtanulását támogató Útravaló Ösztöndíj programra fordítja. Ez az összeg csaknem ezer diák támogatására ad lehetőséget. A Központi Szolgáltatási Főigazgatóság ma hirdetett eredményt a pályázaton. A tendert a Porsche Hungária Kft. nyerte meg bruttó 131 millió ? nettó 109 millió ? forintos ajánlatával.

Szóljon hozzá!