ZETApress

hírportál

Karácsonyfát a Mosoly Alapítványnak

Az idei év céges ajándék slágere a karácsonyfajegy, amelyet a cégek karácsonyi ajándékként adnak dolgozóiknak, partnereiknek. Az adómentes ajándék ötletessége mellett jótékony célt is szolgál: minden eladott jegy a Mosoly Alapítvány kórházakban szervezett karácsonyi ünnepségeit támogatja. Évről évre fejtörést okoz a cégvezetőknek, mivel lepjék meg munkatársaikat karácsonykor, és hogyan köszönjék meg partnereiknek az egész éves együttműködést. Idén tűnt fel az ajándékok palettáján egy új kezdeményezés, a karácsonyfajegy akció.

A céges karácsonyi ajándékok sajnos még mindig elég ötlettelenek, és valljuk be, sokszor használhatatlan is a rengeteg logózott naptár, határidőnapló, bögre. A karácsonyfajegy frappáns, hiszen majdnem mindenki vásárol karácsonyfát, egyszerű, mert nem a fát kell odaadni, hanem egy ízléses lapocskát, ráadásul még jótékony is ? mutat rá a karácsonyfajegy lényegére Szabóné Sebestyéni Eszter, az akció felelőse.

Nem adózunk, adományozunk!

A cégeknek csak abban az esetben kell adót fizetniük az ajándék után, ha annak értéke meghaladja a tízezer forintot, így nyugodt szívvel vásárolják meg az ezer, illetve a hatezer forintértékű karácsonyfajegyeket. Emellett fontos szempont, hogy a kifizetett összeg egy része jótékony célra fordul. A karácsonyfajegyek ötletgazdája, a Spencer International Kereskedőház minden ezer forintos jegyből ötvenet, és minden hatezer forintos jegyből ötszáz forintot juttat a Mosoly Alapítványnak. Egyedülálló, hogy a pénzt ? félmillió forintot ? a cég előre odaadta az alapítványnak, ahol már szervezik a karácsonyi műsorokat.

Karácsonyi hangulat a kórházakban

Összesen négy ? három budapesti és egy vidéki ? kórházba látogat el a Mosoly Alapítvány, hogy zenés-jelmezes műsorral és ajándékozással egybekötött karácsonyi ünnepséget szervezzen azoknak a gyerekeknek, akik kórházban töltik a karácsonyt. Mindannyiunk számára a legnagyobb ajándék a gyerekek mosolya. Szomorúsággal tölt el, hogy közülük nagyon sokan vannak, akik betegek és még a karácsonyi időszakban is a kórházban kell lenniük, kiszakadva a családi együttlét meghittségéből. Számukra szeretnénk egy kis örömet okozni a Mosoly Alapítvánnyal közösen. Karácsonyfát díszítünk, angyaljelmezes mesemondás lesz, és két Megasztár énekes is énekel majd a kis betegeknek a kórházakban szervezett ünnepségeken, avat be a részletekbe Szabóné Sebestyéni Eszter. A kórházakon kívül egy debreceni csökkent látású gyermekeket oktató iskolába is ellátogat az alapítvány.

A Mosoly Alapítvány a Spencer International Kereskedőház karácsonyfajegy értékesítéséből felajánlott összeg fennmaradó részét a Budai Gyermekkórház pszichoszomatikus részlegén egy foglalkoztató klubhelyiség – játszószoba kialakítására fordítaná. A Mosoly Alapítvány e kezdeményezéssel szeretné felhívni a figyelmet a lelki rehabilitáció fontosságára: arra, hogy a kórházakban a gyerekek fizikai gyógyításán felül a lelkükre is fontos odafigyelni. Egy hangulatos játszószoba, egy közösségi helyiség, ahol programok és játékok feledtethetik velük a betegségüket, segítenék a gyógyulásukat, minden intézményben nagyon fontos lenne, hangsúlyozza Dávid Júlia, a Mosoly Alapítvány programfelelőse. További információk honlapjukon olvashatók.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » Ünnepeltek a gyerekek a Tűzoltó utcában

Szóljon hozzá!