ZETApress

hírportál

KRESZ-módosítástervezetek

Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter tegnap délelőtt okleveleket adott át a biztonságos közlekedés érdekében folytatott oktató és nevelő munkában idén kiemelkedő teljesítményt nyújtott Szent István-telepi Általános Iskola pedagógusainak és tanulóinak, majd ismertette a KRESZ tervezett módosításait.

Magyarországon évek óta átlagosan 1300 ember veszti életét közúti balesetben. Sajnos nem javul a helyzet a könnyebb vagy súlyos sérülések esetében sem. Különösen sokkoló az a tény, hogy sok esetben gyermekek is áldozataivá válnak e baleseteknek. Közel 68 százalékuk gépjárműben utasként, több mint 23 százalékuk gyalogosként és majd? 9 százalékuk kerékpárosként veszti életét.

Évente átlagosan 1300 életet követel a közúti közlekedés

Balestben évente mintegy másfél ezren hunytak el az utolsó öt évben. A súlyosa sérült személyek száma közel tízezer, a könnyebb sérülteké ennek közel kétszerese. Személygépkocsival tízezernél is többen, motorkerékpárral több mint félezren, teherautóval kerékpárral és gyalogosan két-kétezren, míg segédmotoros kerékpárral mintegy ezren szenvedtek balesetet évente. A fenti számok mindenképp indokolttá teszik a KRESZ módosítását, amelyen a GKM az IRM-mel közösen dolgozik.

A gazdasági tárca a tervezett módosításokról szavazási lehetőséget biztosít a nagyközönség számára, melyekről itt olvashatunk. A GKM nyitólapján heti rendszerességgel jelennek meg a KRESZ módosítandó pontjai, amelyekről voksolva fejezheti ki egyetértését vagy egyet nem értését az állampolgár.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » Évente mintegy 1300 haláleset a közutakon

Szóljon hozzá!