ZETApress

hírportál

Felújítások Ferencvárosban

Ferencvárosi Kurír I. évfolyam 8. szám

Ferencvárosi Kurír I. évfolyam 8. szám

Tisztelt Ferencvárosiak! Kerületünk fejlődését sokszor állították jó példaként más kerületek, sőt települések elé, mi több, külföldön is érdeklődtek Ferencváros megújításának ?technológiája? iránt ? olvashatjuk a Ferencvárosi Kurír 8. számában.

A ?80-as évek végén, ?90-es évek elején nagy lendülettel indult megújulás napjainkban is folytatódik, igaz némi lassulással a mindenki által ismert gazdasági okok miatt. Mindennek ellenére a kerület épületei ? ha lassabban is ? folyamatosan szépülnek, legutóbb a Viola utca 52. szám alatti épületet adta át Dr. Gegesy Ferenc, kerületünk polgármestere.

Hiába épülnek azonban új épületek, és kapják vissza régi fényüket kívül-belül a régiek ha nem vigyázunk rájuk, hiszen alig készül el egy-egy építészeti munka, hamarosan megjelennek rajta a festést elcsúfító firkálmányok, benne a kapualjban eltaposott csikkek és az udvarra kihajigált szemétdarabok, a lépcsőházban meg kopni-koszolódni kezd a vakolat a gondatlanul szállított bútorok, kerékpárok miatt.

Az önkormányzatnak százmilliókba kerülnek ezek a felújítások, amelyek Ferencváros fejlődését szolgálják, a felújítás után alig néhány évvel mégis további milliókat kell költeni a károk ismételt helyreállítására, pedig ez a pénz jobb helyre is kerülhetne, csakúgy, mint az összeszemetelt utcák és parkok rendbetételére fordított összegek.

Ha a gazdasági válság fékezőhatására gondolunk, beláthatjuk, környezetünknek válna hasznára, ha a károk kijavítására elköltött összegeket az önkormányzat inkább a fejlesztés gyorsítására fordíthatná. Másrészt, ha vennénk a fáradtságot, hogy a markunkba gyűjtött szotyola-maggal, zacskóba szedett kutyapiszokkal vagy az elszívott cigaretta maradékával elsétáljunk a ? kerületben egyébként sűrűn elhelyezett ? valamelyik szeméttároló edényig, egy idő után magunk is ráébrednénk, mennyivel kellemesebb tiszta környezetben élni ? írta Steiner Gábor főszerkesztő.

Közélet ? EU delegáció a Dzsumbujban

A Szociális és Munkaügyi Minisztérium Roma Integrációs Főosztálya szervezésében, a PROGRESS Program keretében az Európai Parlament képviselő csoportja október 27-én, kedden Ferencvárosba látogatott. A látogatás célja a Dzsumbuj megismerése volt. Erről, és további érdekességekről ? az előző lapszámhoz hasonlóan ? megint olvashatunk.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Legális a névhasználat | ZETApress

Szóljon hozzá!