ZETApress

hírportál

Hétvégén nyit az idei országos Mikulás Gyár

December 9-e és 17-e között kerül megrendezésre Magyarország legnagyobb adománygyűjtő akciója. A tavaly nagy sikerrel zárult rendezvény mögött ismét kivételes hatóerejű összefogás áll, az országos kiterjesztésűvé fejlődött Mikulás Gyár hálózat a budapesti Csepel és Duna Plázában valamint az alábbi 14 város plázájában várja a lelkes adományozókat: Debrecen, Győr, Kaposvár, Miskolc, Nagykanizsa, Nyíregyháza, Pécs, Sopron, Szolnok, Szombathely, Szeged, Székesfehérvár, Veszprém, Zalaegerszeg.

Magyarország legnagyobb jótékonysági akciója idén másodszor nyit ki a Felvonulási téren! A Mikulás Gyár egy gigantikus, karácsonyi ajándékelosztó központ, mely látványos elemekkel és szórakoztató attrakciók közepette fogadja a lakosság ajándékait, és azonnal továbbítja a rászorulóknak a Magyar Vöröskereszt és az UNICEF segítségével. A TV2, a Magyar Televízió, a Coca-Cola Magyarország, a MOL, az OTP Bank és a SÉGÉCÉ Magyarország támogatja az akciót. A szervezők elsősorban tartós élelmiszert, játékot, tisztítószert, könyvet és egyéb ajándékokat várnak.

A Mikulás Gyár néven híressé vált, grandiózus jótékonysági kezdeményezés arra hivatott, hogy Karácsony közeledtével ajándékozásra bírja a névtelen adományozókat. Szépsége, hogy senkit nem nevesít meg. Aki 2005. decemberében ajándékozni jött az akkor még újszülött Mikulás Gyárba, nem vágyott dicséretre, tudta jól, hogy egy számára láthatatlan emberhez fog eljutni ajándéka. Mindenki, aki tavaly részt vett a Mikulás Gyár létrehozásában, nagy meglepetéssel fogadta a lakosság töretlen, segítségre elszánt magatartását.

Tavalyi eredmények

A tavalyi adományok és a lakosság reakciója a szervezők minden várakozását felülmúlta, a Mikulás Gyár nyitva tartása alatt tízezer doboznyi adomány gyűlt össze, melyet 94 kisebb-nagyobb fuvarral szállítottak el a Felvonulási térről. A Mikulás Gyárba tavaly csaknem száz kilogramm szaloncukor, tízezer kilogramm mosószer, 32 karton Ropi, több ezer mesekönyv érkezett. Az adományokból összesen közel húszezer fő részesült. A Magyar Vöröskereszt tavaly is, idén is felhívja a figyelmet arra, hogy a legnagyobb szükség tartós élelmiszerre, higiéniás termékekre, játékokra és ajándékokra van.

A Mikulás Gyár felépítése, működése

A Mikulás Gyár fő helyszíne egy speciálisan erre a célra tervezett, kivitelezett átlátszó, műanyag, félgömb alakú építmény, mely hőbefúvásos rendszerrel működik, a bepumpált meleg levegő tartja meg a konstrukciót. Két bejárata zsilipes kapu, az előbb említett technikai kondíciók következtében. Egy átadó ablaka is van a sátornak, ami megkönnyíti az ajándékok be- és kiadását, és követhetővé teszi az érdeklődők számára, hogy mik érkeznek a Mikulás Gyárba.

Ezúttal sokkal inkább kötődik az elnevezéshez a díszlet, a folyamatosan működő futószalagokon utazó adományok mellett meglepetést csomagoló mikulások dolgoznak. A látványt különböző kapcsolótáblák, szerkezetek villódzása teszi barátságossá. A mozgalmas, színes és attraktív elemek működése minden bizonnyal mosolyt csal a látogatók arcára. Az érdeklődőket karácsonyi finomságok és minden órában zenés fényjáték várja. A Mikulás Gyár Felvonulási téri nyitva tartása: december 9-én, 10-én, 16-án és 17-én, délelőtt 10-től este 10-ig, míg a közbe eső hétköznapokon délután négytől este 10-ig. A tv2 sztárjaival az adományozók minden nap találkozhatnak. A 14 plázában minden délelőtt 10-től este 8-ig várják az adományokat.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » Kinyitott a Mikulás Gyár

Szóljon hozzá!