ZETApress

hírportál

Új tantermek Ecseren

Szemrevételezés EcserenÚj épületszárnyban kezdődhet meg az oktatás Ecseren. A közeljövőben több, a Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program keretében épülő projekt átadása várható országszerte. A programnak köszönhetően az ecseri Laky Ilonka Általános Iskola diákjai is új termekben kezdhetik a tanévet.

A határidőre elkészült beruházást ma délelőtt adták át. A település iskolájának tanteremfejlesztését a diákok létszámának folyamatos bővülése indokolta. A százmillió forintot meghaladó állami beruházás során új épületszárnyat húztak fel. A kiemelt fejlesztés teljes egészében költségvetési forrásból ment végbe, az önkormányzatnak nem kellett önrészt vállalnia.

? Büszkén mondhatom, az elmúlt egy évben nem tétlenkedtünk, eredményes munkánknak köszönhetően a 3 tanteremből és egy csoportszobából álló épületszárny immáron megfelelő körülményeket biztosít az oktatáshoz. Örömünkre szolgál, hogy az állami támogatások által nyújtott lehetőségek kihasználásával ? sok más település mellett ? Ecseren is hozzájárulhattunk a köznevelési létesítmények korszerűsítéséhez ? emelte ki az ünnepélyes eseményen Boros Anita, az NFM vagyongazdálkodásért felelős helyettes államtitkára.

A Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program első ütemében országszerte 24 tanterem, 25 tornaterem, 24 tanuszoda beruházás, és 5 komplett iskola-fejlesztés valósul meg. Pest megyében az ecseri beruházás mellett több tanteremfejlesztés zárult le tavaly Diósdon, Dunaharasztin, Dunakeszin, Nagykovácsiban, Sződön, Telkiben és Vácdukán.

Szóljon hozzá!